NHL:ssä lähes 100 ottelua pelannut hyökkääjä Nic Dowd siirtyi taannoin Los Angeles Kingsistä Vancouver Canucksin riveihin. Siirron taustalla oli The Provincen mukaan tyly syy: Los Angeles oli aivan liian hyvä joukkue.

Kings marssii nyt useamman ottelun voittoputkessa, ja se sai rosteriinsa takaisin paluumuuttaja Marian Gaborikin. Lisäksi kun Kyle Clifford ja Jeff Carter tulevat kumpikin sairastuvalta tositoimiin ajan kanssa, olisi Dowdin rooli jäänyt minimaaliseksi.

Vastaavasti Canucks kärsii erilaisista terveyshuolista – niitä on kokenut mm. kärkihyökkääjä Bo Horvat. Täten Dowdin pelipaikka Vancouverissa oli taattu.

Yhdysvaltalais-isobritannialainen on pelannut uudessa joukkueessa kaksi ottelua joukkueensa kolmosketjun sentterinä. Laidoilla ovat viilettäneet mm. Markus Granlund ja itävaltalainen supertähti Thomas Vanek.

Vaikka Vancouver tappioputkessa vaeltaakin ja lisäksi se on sarjataulukossa Kingsiin verrattuna reilusti alempana, ei Dowdin kommenteista paista katkeruus tai vastaava.

Hän itseasiassa jopa myönsi sen, että huutoon jäi vastaamatta joukkueen rullatessa kovalla tasolla.

– En ollut turhautunut organisaatioon, mutta henkilökohtaisella tasolla oli turhautumista. Olin pahoillani, etten ollut osallisena korkeammalla tasolla, sentteri muotoili sivuston mukaan.

Kings jyrää siis läntisessä konferenssissa kakkosena. Dowd kehaisi entistä seuraansa, vaikka nyt hän onkin Canucksin paidassa LA:n verivihollinen – pelaavathan kyseiset joukkueet Tyynenmeren divisioonassa.

– Heidän suurikokoiset pelaajat ovat pelanneet hyvää jääkiekkoa.