NHL-kauden hienoin yksilösuoritus on tässä – venäläispuolustaja nöyryytti tähtipakkia aivan käsittämättömällä veivauksella!

Venäläiset tunnetusti arvostavat jääkiekossa kauneusarvoja ja hienoja yksilösuorituksia. Tämä tuli todistettua taas viime yönä.

Washington Capitalsin venäläispuolustaja Dimitri Orlov esitteli ottelussa Dallas Starsia vastaan sellaisen taikatempun, jota harvoin nähdään edes maailman parhailta hyökkääjiltä – vain silloin tällöin osuvista puolustajista puhumattakaan! Tästä osumasta jopa Orlovin maanmies ja joukkuetoveri Aleksandr Ovetshkin voi olla kateellinen.

Orlov sai omalla siniviivalla syötön Nicklas Bäckströmiltä ja lähti nousuun. Kun Orlov pääsi hyökkäysalueelle asti, vastassa oli Dallasin tähtipuolustaja John Klingberg.

Silloin Orlov taikoi kanin hatustaan. Venäläinen veti kiekon rystyltä omien jalkojensa välistä, ohitti tällä liikkeellä horjahtavan Klingbergin, käänsi nopeasti kämmenpuolelle ja nosti kiekon näyttävästi Ben Bishopin vartioiman maalin etuyläkulmaan. Kaikki tapahtui lähes silmänräpäyksessä.

– Yritin vain päästä mukaan hyökkäykseen, vaikka olin jo vähän väsynyt. Mutta halusin yrittää ja saada mahdollisuuden. Ajattelin, että kokeillaanpa jotain, ja tein harhautuksen. Tällä kertaa se onnistui ja tein ison maalin, Orlov kommentoi osumaansa nhl.comin otteluraportissa.

Orlov ei ole NHL-urallaan varsinaisesti mässäillyt maaleilla. Viime yön osuma oli venäläiselle tämän kauden neljäs. Kaikkiaan Orlov on tehnyt 318 runkosarjaottelussa 24 maalia.

Mutta ei se määrä, vaan laatu!

Katso Orlovin huikea osuma yllä olevalta videolta. Jos se ei näy, katso osuma alta.