Ei sitä ehkä moni ole ajatellut, kuinka outo Bostonin tähtivahti Tuukka Raskin uran alku NHL:ssä oli.

Stanley Cup -mestari nimittäin varattiin vuonna 2005 Toronto Maple Leafsiin ykköskierroksella, mutta tuossa joukkueessa hän ei ole koskaan pelannut.

Suomalainen nimittäin aloitti NHL-uransa Bruinsissa kaudella 2007-08, ja ensimmäisessä pelissä oli vastassa, kuinkas muutenkaan kuin Boston.

– Muistan kyllä sen ottelun, Rask oli sanonut uransa ensimmäiset pelistä taalajäillä NHL.comin suomenkieliselle sivustolle.

Raskin ura NHL:ssä on ollut upea, vaikka alku sille olikin vähintäänkin kummallinen. Nyt 11:ttä kauttaan taalajäillä pelaava suomalaisvahti on kuulunut sarjan eliittiin jo useamman vuoden, ja suurin palkinto tuli kesällä 2011. Boston päätti upean kautensa Stanley Cupiin.

Mestaruuden lisäksi hieno muisto oli myös mainittu ensimmäinen ottelu.

– Ensimmäinen NHL-peli on aina ensimmäinen NHL-peli, ja silloin on vähän enemmän perhosia vatsassa kuin normaalisti. Jännitti enemmän kuin normaalisti, mutta voitettiin peli.

– Se oli Torontossa, ja siihen liittyi vielä sellainen erikoisuus, että Toronto oli varannut minut, ja pelasin heitä vastaan ekan pelin. Oli hieno voittaa se ottelu, Rask komppasi.

30-vuotias torjuja on tälläkin kaudella saanut hienoja kokemuksia. Vaikea alkukausi on hiljalleen kääntynyt parempaan päin, onhan torjuntaprosentti jo päälle 91:n.