Joskus kuulee leikillään puhuttavan, että kun tekee oikein hienon maalin, siitä pitäisi saada palkinnoksi kaksi osumaa.

Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjälle Kasperi Kapaselle kävi eilen näin!

Kapanen viimeisteli Toronton kuudennen maalin joukkueen murkatessa Carolina Hurricanesin kotonaan peräti maalein 8–1. Kapasen osuma ja ilotulitus ylipäätään ei olisi voinut osua juuri parempaan paikkaan. Kyseessä oli nimittäin Toronton ”Seuraava vuosisata” -juhlaottelu, jolla juhlistettiin NHL:n 100-vuotista historiaa.

Kapanen karkasi välittömästi 5–1-maalia seuranneen keskialoituksen jälkeen kiekon kanssa tunaroineelta Hurricanesin puolustajalta Noah Hanifinilta ja päätti puolittaisen läpiajonsa rannelaukaukseen ja maaliin.

Osuma syntyi niin nopeasti, että (kuten videolta näkyy) jopa NHL:n omalla kuvausryhmällä oli vaikeuksia ehtiä mukaan tapahtumiin. Osuma näkyykin paremmin Toronton julkaisemasta twiitistä.

Entä se illan ”toinen” maali? NHL:n tunnetusti pilkuntarkka tilasto-osasto merkitsi Kapaselle eilen myös maalin, joka syntyi jo neljä päivää aiemmin ottelussa Detroitia vastaan.

Tuolloin puolustaja Andreas Borgmanin laukaus näytti menevän ruuhkan takaa suoraan maaliin. Videoiden tutkiskelun jälkeen oli kuitenkin käynyt ilmi, että kiekko oli muuttanut suuntaa maskissa olleesta Kapasesta. Näin Toronton ainoa osuma Detroit-tappiossa (1–3) päätyi Kapasen tilille.

Loka-marraskuun vaihteessa Kapanen pääsi pelaamaan kolme ottelua Maple Leafsin NHL-miehistössä, ja nyt kaksi peräkkäin. Eilisten tapahtumien jälkeen Kapasen tilillä on viidestä ottelusta nyt tehot 2+0.

Katso Kapasen eilinen maali allaolevasta twiitistä tai tästä linkistä.

Katso eilen Kapasen nimiin merkitty Detroit-ottelun maali tästä linkistä.

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
Catch and release. #TMLtalk