Se oli aivan käsittämätön, täysin selittämätön jakso.

Suomen A-maajoukkueen ja Minnesota Wildin kapteeni sekä ykkössentteri Mikko Koivu ei ollut tehnyt maalia 24 otteluun! Eikä yhtään ainutta pistettä 11 otteluun!

Viime yönä Suomen aikaa pelatussa ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan putki vihdoin rysähti poikki – voisiko sanoa, että kuin kuiva Koivu konsanaan.

Koivu ohjasi puolustaja Ryan Suterin laukauksen verkkoon, ja kaikesta näki, että kyllä helpotti.

Se helpotti monia muitakin kuin vain Koivua itseään. Totta kai joukkue on katsellut hämmästyneenä ja vähän epävarmanakin vierestä, kun kapteeni tuskailee tehottomuuttaan.

Ottawaa vastaankin Wild oli jo 1–3 tappiolla, mutta Koivun osuma tasoitti lukemiksi 3–3 aivan toisen erän lopulla. Wild sai Koivun maalista niin paljon energiaa, että porhalsi lopulta 6–4-voittoon.

Wildin päävalmentajan Bruce Boudreaun mukaan paineet helpottivat kerralla koko ryhmästä.

– Se oli aivan kuin ilmapallo olisi tyhjentynyt, Boudreau kuvaili.

Koivu itse ei yrittänytkään väittää, ettei pitkä kuiva kausi olisi ollut turhauttava.

– Kun pelaa pitkään tekemättä maalia, vaikka saa maalipaikkoja, se alkaa turhauttaa. Jos en tuntisi niin, olisin väärässä lajissa ja väärässä liigassa. Eli kyllä se tuntui hyvältä, Koivu sanoi nhl.comille.

Koivu myös muistutti, että peliltä ”huijaaminen” olisi viimeinen asia, jonka hänen tilanteessaan saa tehdä.

– Voi vain yrittää luoda maalipaikkoja ja päästä huonosta jaksosta eroon. Pitää tehdä oikein niitä asioita, jotka sujuvat. Ei voi ruveta huijaamaan ja ajattelemaan pelkkää hyökkäämistä, hän kommentoi Wildin twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa.

Koivulla on 34 ottelun jälkeen kasassa vaatimattomat tehot 5+11=16.

Voit katsoa Koivun maalin tämän jutun yhteydessä olevalta videolta.