Kaupattu suomalaistähti sai nolon kohtelun entistä NHL-seuraansa vastaan – ”En ole ikinä nähnyt tuollaista”

Suomalaispakki Sami Vatanen kaupattiin marraskuun lopussa Anaheim Ducksista toiselle puolelle Yhdysvaltoja New Jersey Devilsiin.

Kaupassa Kalifornian lämpöön matkasi kanadalaishyökkääjä Adam Henrique.

Vaihtokaupan sorvanneet joukkueet kohtasivat Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä, mikä tarkoitti Vataselle ja Henriquelle tilaisuutta pelata entistä seuraansa vastaan.

Vatanen sai vihdoin kirjattua ensimmäisen tehopisteensä Devils-paidassa, kun hän tarjoili syöttöpisteen hyökkääjä Miles Woodin 1-2-kavennukseen toisessa erässä.

Vatasen iltapuhde sai ikävän käänteen vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Ducksiin siirtynyt Henrique teki nolon tempun suomalaispelurille.

Henrique vippasi kiekon omalta siniviivaltaan Vatasen yli ja spurttasi kovalla vauhdilla läpiajoon, ohi raskailla jaloilla olleen suomalaispakin. Ducks-sentteri viimeisteli läpiajonsa todella näyttävän harhautuksen jälkeen rystyllä ohi Devils-vahti Cory Schneiderin.

– No niin, se oli ”ilkeä” suoritus. Minun täytyy sanoa, että se oli todella upea. Täytyy nostaa hattua hänelle. En ole koskaan nähnyt tuollaista. Se oli hieno harhautus ja hän teki komean maalin, Vatanen kommentoi Henriquen osumaa pelin jälkeen North Jersey -lehden toimittajalle Andrew Grossille.

Vatanen sai lopulta iloa vaikeaan iltaansa, kun Devils nousi 1-3-tappioasemasta 5-3-voittoon.