Patrik Laineen Winnipeg Jets otti NHL:ssä viime yönä upean voiton, kun se kaatoi läntisen konferenssin kärkiporukoihin kuuluvan St. Louis Bluesin tyylipuhtaasti numeroin 4-0.

Joukkue sai nauttia onnistumisista laajasti, sillä esimerkiksi jokaisesta hyökkäysketjusta vähintään yksi pelaaja ylsi tehopisteille.

Yksi tehokkaimmista oli ykkösparin pakki Josh Morrissey, joka nakutti pisteet 1+1. Vaikka kanukki tehoilla mässäilikin, ei hän ottanut voitosta kunniaa itselleen – suurimmat kehut menivät nimittäin ykkösketjun hyökkääjäkaksikolle Blake WheelerMark Scheifele.

– He ovat tämän tiimin ”kuljettajia”, joukkuekavereitaan ylistänyt Morrissey muotoili Jetsin kotisivujen artikkelin mukaan.

Vaikka hanat Jets sai auki vasta toisen erän viidennellä minuutilla, olivat mainitut hyökkääjät vahvoja läpi illan. Kaksikko on myös joukkueensa tehokkain duo (Wheeler 8+31, Scheifele 15+21), maalipörssin kärki Laine on kolmantena pisteillä 16+11.

Tällä kertaa suomalaistähti jäi kuitenkin pois Morrissey laskuista kokonaan pois.

– He johtivat alusta alkaen. Se tekee noista kavereista hienoja johtajia, puolustaja viittasi tehokaksikkoon.

Vaikka Morrissey Laineen laskuista pois jättikin, ei suomalaisen panosta sovi vähätellä yhtään. Hän oli joukkueensa ainoa pelaaja, joka Bluesia vastaan osui ylivoimalla.