Aiemmin tänään kerroimme, että Edmonton Oilersin päävalmentaja Todd McLellan yltyi kehumaan Jesse Puljujärveä tämän viime aikojen esityksistä NHL:ssä. (Lue juttu tästä.)

McLellan mm. kertoi Puljujärven saavuttaneen aseman, jossa suomalaishyökkääjä pystyy tekemään muista pelaajista ja ketjustaan paremman. McLellanin mukaan Ryan Nugent-Hopkinsin ja Patrick Maroonin ketjun peli parani, kun Puljujärvi siirtyi näiden vitjaan.

Chicago-ottelussa Puljujärvi kellotti NHL-uransa suurimman peliajan, 20.24 minuuttia. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun Puljujärvi teki maalin toisessa peräkkäisessä NHL-ottelussa.

Tämän kauden 21 NHL-ottelussa Puljujärvi on tehnyt kahdeksan maalia ja antanut kolme maalisyöttöä. Viime kaudella hänen saldonsa 28 ottelussa oli 1+7.

Puljujärvi myöntää itsekin, että sopeutuminen pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin ja tapoihin on ottanut häneltä aikaa. Nyt torniolainen kokee kuitenkin olevansa sinut NHL-pelin kanssa.

– NHL:ssä on pienemmät kaukalot (kuin Euroopassa). Täällä pitää vain mennä niille alueille, joista maalit tehdään. Viime kaudella en mennyt sinne. Olin aina pelin ulkopuolella, Puljujärvi myöntää Oilersin nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

– Uskon, että nyt tiedän, millaista peli täällä on. Tiedän, mitä minun pitää tehdä, ja yritän tehdä niitä asioita koko ajan, Puljujärvi sanoo.

Chicagoa vastaan Puljujärvi sai mukavasti myös ylivoimavastuuta ja teki ylivoimamaalin.

– Ylivoima on toinen asia, jossa minulla riittää vielä opittavaa. Mutta uskon, että sekin alkaa sujua.

– Juuri nyt pelini kulkee aika hyvin. Minulla on hyvät ketjukaverit, jotka auttavat minua paljon.

Tai, kuten McLellan totesi, onkin tultu jo siihen pisteeseen, että se on ”Pulju”, joka tekee ketjukavereistaan parempia.