AHL:n Charlotte Checkersissä pelaava suomalaishyökkääjä Aleksi Saarela paukutti torstaina hattutempun Hershey Bearsin verkkoon. Huippuonnistuminen osui parhaaseen mahdolliseen paikkaan, sillä Saarelan avopuolison Ilonan vanhemmat olivat juuri parahiksi ehtineet katsomaan Checkersin ottelua.

Eli sinun piti näyttää appivanhemmille osaavasi pelata?

– Joo, vähän niin se meni, SuomiKiekon Charlottesta tavoittama Saarela naurahti.

Saarelan, 20, appivanhemmat ovat Charlottessa joulunvietossa, kun hyökkääjälläkin on neljän päivän vapaa harjoituksista.

– Tämä onkin sitten kauden pisin loma, Saarela kertoi.

Saarelan alkukausi oli hankala, sillä kolmen pelin jälkeen miehen vasemman käden pikkusormi murtui harjoituksissa käteen tulleen laukauksen seurauksena. Kolmen pelin huilin jälkeen Saarela pelasi kymmenkunta ottelua käsi kipsissä. Tuon jakson aikana laitilalaisen pelaaminen oli vaisua, mutta sittemmin verkot ovat taas pöllynneet hyvään tahtiin.

– Kymmenkunta peliä meni vähän ohi. Kyllä se aika paljon helpotti pelaamista, kun pystyi taas laukomaankin, Saarela toteaa lakonisesti.

28 ottelua pelanneen Saarelan pistesaldo näyttää nyt lukemia 12+6=18. Omaan pelaamiseensa aina realistisen kriittisesti suhtautuva Saarela ei ole pisteisiinsä eikä otteisiinsa kovinkaan tyytyväinen.

– Olen päässyt paljon maalipaikoille, ja siihen nähden olen tehnyt vähän maaleja. Melkein joka pelissä on ollut yhdestä kolmeen läpiajoa, mutta niistä ei ole juuri uponnut. Aika monta maalia enemmän olisi pitänyt pystyä tekemään, vuoden 2016 nuorten maailmanmestari suomii itseään.

– Pidän itseäni kuitenkin maalintekijänä. Monen pelin jälkeen on suoraan sanottuna v**uttanut, kun on ollut monta paikkaa, enkä ole tehnyt yhtään maalia. Olen miettinyt, että eihän tämä ole mahdollista; ainakin yksi pitäisi saada sisäänkin.

Nyt Saarela saa kuitenkin hetkeksi ajatuksensa pois jääkiekosta ja maalinteosta. Joukkue kokoontuu seuraavan kerran tapaninpäivänä suunnatakseen kolmen ottelun vieraspelireissulle.

– Nyt pitäisi lähteä avovaimon kanssa kauppaan katsomaan, mitä sieltä löytyisi joulupöytään. Että saisi edes vähän suomalaisen joulun tuntua. Eiköhän me jotain keksitä, Saarela naurahti.

Lue lisää Aleksi Saarelan kuulumisia SuomiKiekko-sivustolta joulupäivänä.