Aleksander Barkovin Panthers koki ikävän takaiskun – seuraukset olivat lopulta yllättävät!

© Kuva: Getty Images

Toisen epäonni on toisen onni, tai toisinpäin.

Sanonta pitää paikkansa ainakin Florida Panthersin leirissä täydellisesti. Kun konkarivahti Roberto Luongo loukkaantui, sai James Reimer todellisen näytönpaikan joukkueen maalinsuulla. Ykkösveskarin jäätyä sivuun joku saattoi toivoa, että myös Harri Säteri debytoisi NHL:ssä.

Näin ei kuitenkaan ole käynyt, sillä 21 ottelussa pikkumustia 90,1 prosentin varmuudella torjunut kanadalaistähti on ollut tontillaan loistavassa vedossa esimerkiksi siihen nähden, ettei hänen edes pitänyt saada vastuuta tällä tavalla.

Nyt vastuuta kuitenkin on tullut, ja onpa menestyskin ollut kohtalaisen hyvää. Ainakaan Panthers ei ole syvemmälle vajonnut Luongon loukkaantumisen takia. Reimer on suoriutunut tasollaan, ja ehkä jopa hieman paremmin.

– Jos pelaaja tekee oudon virheen, hän tekee suuren torjunnan. Meistä tuntuu hyvältä hänen pelaamisensa ansiosta, Pantherin päävalmentaja Bob Boughner kehui Sun-Sentinelin mukaan.

– Hän on mahtava juuri nyt. Hän pitää meidät pelissä. Iso kiitos hänelle, hyökkääjälupaus Denis Malgin puolestaan kiitteli.

Vaikka Aleksander Barkovin tähdittämä Panthers kaukana pudotuspelipaikasta onkin, ei sen heikohko syksy ole missään nimessä Reimerin syytä. Jos hän olisi ollut huono, Florida olisi vieläkin suuremmissa vaikeuksissa.