Jääkiekon Liiga-seura Mikkelin Jukurien myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen jättää seuran vuodenvaihteen jälkeen.

Alunperin Vesalaisen sopimuksen oli tarkoitus jatkua kuluvan kauden loppuun, mutta nyt yhteistyö päättyy jo suunniteltua aiemmin. Vesalainen tekee töitä Jukureissa jouluun asti.

Vesalaisen mukaan siirtoon ei liity dramatiikkaa. Kyse on siitä, että Kummisetä-elokuvien tyyliin hän ”sai tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä”.

Loppiaisen jälkeen Vesalainen siirtyy Veikkausliigassa pelaavan Seinäjoen JalkapalloKerhon palvelukseen.

– Seuran omistaja Raimo Sarajärvi tarjosi sellaista pestiä, etten voinut kieltäytyä. En edes tiedä vielä tarkkaan, mikä tittelini SJK:ssa on, mutta tätä samaa myynti- ja markkoinointityötä teen sielläkin. Seinäjoella olosuhteet ovat Suomen jalkapalloilussa aivan uskomattoman hienot. Tavoite on yksiselitteisesti nostaa katsojakeskiarvo muutamassa vuodessa 5000 katsojaan, Vesalainen kertoo SuomiKiekko-sivustolle.

– Minua kiehtovat SJK:ssa suuresti myös seuran kansainväliset tavoitteet. Seura haluaa tosissaan Pohjoismaiden suurseuraksi ja europelien vakio-osallistujaksi, Vesalainen perustelee.

Kansainvälisyys sekä mahdollisuus olla mukana kovan luokan ammattilaisorganisaatiossa olivat siis isoja houkuttimia, mutta työpaikan vaihdoksen taustalla on myös vaihtelun halu.

– Minulle tuli yksinkertaisesti taas ikävä jalkapalloa, JJK Jyväskylän toimitusjohtajana kuusi vuotta työskennellyt Vesalainen sanoo.

Vuonna 2011 JJK palkittiin Suomen urheilugaalassa Vuoden markkinointiteko -palkinnolla.

JJK:sta lähtönsä jälkeen Vesalainen on toiminut myyntijohtajana Rauman Lukossa ja Mikkelin Jukureissa.

– Jukureissa oli tarkoitus olla ainakin pari vuotta. Mutta tilanne täällä alkoi näyttää niin hyvältä, että täällä pärjätään ilman minuakin, Vesalainen sanoo.