Taas aivan älytön tulos NHL:ssä – superketjulle 12 pistettä yhdessä ottelussa!

© Kuva: Getty Images

8–2, 6–4, 4–7, 7–5, 8–3…

Siinä vain joitakin poimintoja erittäin runsasmaalisista NHL-otteluista parin viime viikon ajalta. 5–4- ja 6–4-tyyppiset tulokset alkavat olla nyky-NHL:ssä jo lähes jokapäiväistä leipää.

Viime yönä Suomen aikaa nähtiin yksi viime viikkojen pahimmista murskajaisista, kun St. Louis Blues myllytti kotonaan Edmonton Oilersia maalein 8–3.

Tämä oli jopa koko liigan kärkeen nousseelle Bluesille harvinainen maali-iloittelu. Viimeksi joukkue on tehnyt yhtä paljon maaleja maaliskuussa 2011 voittaessaan Detroitin 10–3, nhl.com-verkkosivusto tiesi kertoa.

Tuollaiset lukemat tarkoittavat, että myös voittavan joukkueen huippupelaajat usein mässäilevät komeilla pistemäärillä. Kuten Bluesin ykköskenttä tällä kertaa.

Brayden Schenn ja Vladimir Tarasenko kasasivat tehot 2+2 ja Jaden Schwartz keräsi pisteet 1+3. Yhteensä Bluesin ykkösvitja napsi siis 5+7=12 tehopistettä yhdessä ottelussa.

Schwartzin 3–0-osuma oli 25-vuotiaalle kanadalaiselle uran 100. NHL-maali.

– Kun näkee joukkuekaverien pelaavan noin uhrautuvasti ja blokkaavan laukauksia, kukaan ei halua olla ainoa, joka ei tee samaa. Me katsomme joukkueemme muita pelaajia ja he luultavasti katsovat meidän pelaamistamme. Sillä tavalla pelaamme kaikki toisillemme, Tarasenko filosofoi nhl.comin jutussa.

– Sitä vaan yrittää luoda kavereille paremman paikan jatkaa pelaamista, venäläishyökkääjä jatkoi.

Bluesin tehokolmikko on NHL:n pistepörssin sijoilla 4, 5 ja 6. Schwartzilla on kasassa pisteet 11+19=30, Schennillä 10+20=30 ja Tarasenkolla 12+14=26. Keskushyökkääjä Schennillä on menossa kahdeksan ottelun pisteputki, jonka aikana mies on paukuttanut tehot 7+12=19.

Ottelu oli monella tapaa hyvin hämmentävä. Blues esimerkiksi voitti viimeisen erän maalein 4–3. Se johti ottelua viisi minuuttia ennen loppua 7–1, mutta antoi lopussa hieman löysää. Tämä harmitti päävalmentaja Mike Yeoa.

– Tulos on tietysti hieno, kun teimme noin paljon maaleja. Moni hyvä asia johti tuohon lopputulokseen. Mutta olen vähän pettynyt siihen, että annoimme lopussa muutaman maalin. Toivoisin, että pelaisimme loppuun asti vähän tarkemmin vaikka vain Jaken (maalivahti Jake Allen) vuoksi. Mutta toisaalta ihmisluonto on vähän tuollainen, Yeo pyöritteli nhl.comilla.