NHL:ssä lähes 1000 ottelua pelannut kanadalaislegenda Daniel Briere julkaisi tiistaina omaelämänkerran kirjana.

NHL:stä eläkkeelle kauden 2014-15 päätteeksi jäänyt Briere tahkosi ”taalaliigassa” yhteensä 17 kautta viiden eri seuran riveissä.

40-vuotta lokakuun alussa täyttänyt ex-hyökkääjä nakutti NHL-urallaan 307 maalia ja 696 tehopistettä.

Mister Playoffs -niminen teos sisälsi äärimmäisen rajun paljastuksen Brieren kaudesta 2013-14, kun hän edusti kotikaupunkinsa joukkuetta Montreal Canadiensia.

Brieren mukaan Canadiensin silloinen päävalmentaja Michel Therrien antoi hyvin suoraa palautetta kahdenkeskeisessä pelaajapalaverissa joulukuun 30. päivä 2013.

– Kun astuin hänen huoneeseen, Therrien näytti minulle otteluistani videopätkiä. Hän lopetti meidän keskustelun sanoen: ”Kukaan meidän pelaajista ei kunnioita sinua, eikä kukaan halua pelata kanssasi.” Se oli äärimmäisen ilkeää, Briere sanoo Radio Canada artikkelissa toimittaja Jared Bookin englanninkielisellä käännöksellä.

Therrieniä on pidetty todella kovan kurin omaavana valmentajana, ja hänellä on huhuttu olleen ongelmia pelaajiensa kanssa. (Lue tästä.)

Therrien istutti Brierin ajoittain katsomon puolella, eikä 6,5 miljoonan dollarin palkkaa tienaavaa kanadalaispeluri varmasti odottanut sellaista kohtelua Montrealiin saapuessaan.

Canadiens-luotsi sai potkut viime helmikuussa ja hänen tilalleen palkattiin kokenut valmentaja Claude Julien. Therrien ei ole vielä löytänyt uutta työpaikkaa potkujen jälkeen.