Liigan viime kauden hopeamitalisti Kuopion KalPa on ajautunut tällä kaudella melkoisiin vaikeuksiin. Savolaisryhmä on Liigan taulukossa toiseksi viimeisenä, ja matkaa pudotuspeliviivaan on jo yhdeksän pistettä.

Maaottelutauolla KalPa vahvisti miehistöään puolustaja Ryan Wilsonilla.

Kokenut Wilson, 30, pelasi kausina 2009–15 NHL:n Colorado Avalanchessa 230 runkosarjan ottelua, joissa keräsi tehot 7+60=67. Kausi 20014–15 mieheltä meni tosin lähes kokonaan ohi, kun tilille kertyi voin kolme ottelua. Toissa kaudella mies edusti KHL:n Ak Bars Kazania ja viime kaudella miehen seura oli Sveitsin NLA-liigan HC Lugano.

Wilson tuo kuopiolaisten takalinjoille varmasti kaivattua varmuutta ja kokemusta, mutta jää nähtäväksi, mitä annettavaa kanadalaisella on KalPan takkuilleelle hyökkäyspelille. KalPa on tehnyt koko Liigassa vähiten maaleja, vain 38.

Vahvana peruspuolustajana tunnettu Wilson ei ole viime kausina mässäillyt pisteillä, mutta juniorivuosinaan Ontario Hockey Leaguessa mies keräsi komeita syöttö- ja pistemääriä.

KalPa kohtaa tänään Liigan ainoassa ottelussa Lukon. Wilson pelaa toisen kanadalaisen, Mathew Maionen, parina.

– Meidän on helppo kommunikoida jäällä. Kaikki pelaajat täällä eivät välttämättä osaa vielä kommunikoida englanniksi kiekkotermeillä niin sujuvasti. Pystyn pelaamaan kaikkien kanssa, mutta näin alkuun se tietenkin helpottaa uusiin asioihin sopeutumista, kun pelaamme Maionen kanssa parina, Wilson pohtii KalPan nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Wilsonin tilastot Eliteprospects.com-sivustolla näet tästä linkistä.