Porin Ässät tiedotti tänään aamulla hyökkääjä Sakari Salmisen paluusta patapaitaan.

Ässien kasvatti Salminen on saanut neljän kuukauden sisään kahdet lähtöpassit KHL-seuroistaan. Heinäkuussa Jokerit purki Salmisen sopimuksen, ja viime viikolla tuli lähtö toisesta KHL-seurasta, Dinamo Moskovasta.

Tietystä ”toisaikaisuudestaan” huolimatta Salminen kelpasi kasvattajaseuraansa heti – siis heti, kun rahat oli saatu kasaan.

Salminen, 29, on Porissa iso tähti. Ja kiistatta hän on parhaimmillaan yksi Liigan parhaista hyökkääjistä. Niinpä Porissa herättiin aluillaan olevasta talvihorroksesta heti, kun tieto Salmisen vapautumisesta tuli ilmoille.

Rahat Salmisen palkkaamiseen tulivat paikallisilta yrityksiltä. Fiksuimmat yritykset hoksasivat nopeasti Salmisen markkina-arvon yritykselleen, ja riensivät hätiin. Ja Ässät maksaa heti takaisin. Tiedotteessaan Ässät lupasi julkistaa Salmisen hankinnan mahdollistaneet yritykset ensi viikolla.

Kun ollaan jääkiekkohullussa Porissa, juuri parempaa näkyvyyttä nämä yritykset eivät saata kuvitella.

Kun mennään hieman syvemmälle, nähdään, että koko kuvio kulminoituu Porin vahvaan jääkiekkokulttuuriin ja Ässät-henkeen. Nykyään on näissä yhteyksissä tapana puhua yhteisöstä ja yhteisöllisyydestä.

Nämä ovat olleet Porissa vahvoja kauan ennen kuin kukaan kaupungissa oli tällaisista termeistä kuullutkaan. Ja uuden toimitusjohtajan Eeva Perttulan aikana Ässät on tarkoituksella ja voimakkaasti vahvistanut tätä yhteenkuuluvuuden tunnetta. Ässien uusi slogan #yhdessä tunnetaan jo laajalti. Yksi pieni sana oikein käytettynä voi kasvaessaan saada aikaan suuria asioita.

Kuten sen, että Sakari Salminen palasi nyt Ässiin.

Ässät ylitti Salmisen hankinnalla pelaajabudjettinsa selvästi, eli seura tarvitsee lisää rahaa. Salmisen ansiosta sitä on tulossa kasvaneina pääsylipputuloina, mutta Ässät otti heti taitavasti kaiken irti Salmisen paluusta.

Jo tänään Ässät alkoi kaupitella nettisivuillaan loppukauden otteluihin Sakari Salminen -aitiota. 2000 eurolla saa Ässien kotiotteluihin 12 hengen aition (tarjoilut maksetaan erikseen). Ottelun jälkeen Sakari Salminen ihkaelävänä vierailee aitiossa ja luovuttaa aitioseurueelle kyseisessä ottelussa käyttämänsä pelipaidan.

Veikkaan, että kyseinen aitio ei ole tyhjänä kertakaan loppukauden aikana.

Ässien markkinointiosastolle on syytä nostaa iso peukku – jälleen kerran.