NHL:n pelaajien turvallisuustyöryhmä on päättänyt antaa hyökkääjä Matthew Tkachukille yhden ottelun pelikiellon Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelatun Detroit Red Wingsin ja Calgary Flamesin välisen ottelun tapahtumien takia, TSN:n toimittaja Bob McKenzie raportoi.

Flamesin 19-vuotias tähtihyökkääjä Tkachuk huitaisi kevyesti Red Wingsin hyökkääjää Luke Witkowskia jalkaan, kun 27-vuotiasta kovanaamaa ohjattiin tuomareiden toimesta pukukoppiin hänen tappelusta saaman rangaistuksen takia.

Tkachukin huitaisu sai jo vaihtopenkkien toisella puolella olleen Witkowskin palaamaan jäälle, ja siitä syntyi todellinen joukkotappelu kentällä olleiden pelaajien kesken.

NBC Sportsin toimittajan James O’Brienin mukaan Tkachuk sai pelikiellon sen takia, koska hänet luokitellaan joukkotappelun yhdeksi aloittajaksi, koska hänen huitaisu sai Witkowskin palaamaan jäälle.

Katso klikkaamalla tästä Tkachukin pelikiellon aiheuttama tökkäisy.

– Witkowski, vai mikä hänen nimensä on, oli todellinen purkukuula, kun hän yritti aloittaa asioita. Hän aloitti tuon sirkuksen, kun peliä oli vain vähän jäljellä. On täysi vitsi, että tuollainen jätkä tekee jotain niin tyhmää ja aloittaa kaiken, Tkachuk kommentoi TSN:n mukaan kohua aiheuttaneen pelin jälkeen.

– Sitten hän kääntyi ympäri ja aloitti aukomaan päätään koko meidän vaihtopenkille, eikä halua poistua jäältä. Joten menin hänen luokseen ja annoin pienen tökkäisyn, ja sanoin hänelle, että lähtee pois. Hän vain etsi syytä tulla takaisin jäälle. Se on niin typerää, nuori jenkkihyökkääjä jatkoi.

Flamesin ja Red Wingsin välisessä ottelussa jaettiin yhteensä 99 minuuttia jäähyjä. Tkachuk sai pelissä viiden minuutin rangaistuksen keihästämisestä ja pelirangaistuksen.

Witkowskille langetettiin tilanteesta 2+5+10+10+10 ”jäähycocktail” ja perjantaina hän sai jäälle palaamisesta tuomioksi 10 ottelun pelikiellon.