NHL:ssä Detroit Red Wingsiä edustavalle Luke Witkowskille on jaettu peräti kymmenen ottelun pelikielto.

Asiasta kertoi Sportsnetin toimittaja Nick Kypreos.

Kovan pelikiellon taustalta löytyy erikoinen tapaus.

Detroitissa Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä pelatussa ottelussa Red Wingsin ja Calgary Flamesin välillä Witkowski otti tappelun vierasjoukkueen puolustajan Brett Kulakin kanssa. Witkowski heitettiin mylläkän seurauksena ulos, mutta asiat kuumenivat vielä ennen kuin hän pääsi pukukoppien puolelle.

Flamesin vaihtopenkiltä huudeltiin rajusti Witkowskille, joka oli astelemassa ulos kaukalosta. Witkowski kääntyi yhtäkkiä takaisin kaukaloon päin ja hän asteli mukaan kahinaan, joka oli syntynyt vaihtoaitioiden edessä.

Kaiken keskellä Flamesin kohulupaus Matthew Tkachuk oli aktiivisesti provosoimassa Red Wingsin leiriin päin. Tkachuk muun muassa napautti mailalla Witkowskia, kun tämä oli astelemassa kaukalon ulkopuolelle.

Myös Tkachuk uhkaa saada pelikiellon tapahtumien perusteella. Häntä aiotaan kuulla NHL:n kurinpidon toimesta.

19-vuotias jenkkihyökkääjä on tullut tutuksi melkoisen värikkäänä tapauksena jo NHL-uransa alkuvaiheilla. Tkachuk on haastanut riitaa aktiivisesti muun muassa Los Angeles Kingsin tähtipakin Drew Doughtyn kanssa. Eivätkä esimerkit suinkaan tuohon jää.

Koko yön selkkaus näkyy sekä ylhäältä videolta että täältä.