NHL:ssä alkukausi on saatu jo hyvin liikkeelle.

The Athletic -sivuston analyytikko Dom Luszczyszyn perkasi mennyttä kuuta, josta nousi esille koko alkukauden messevin yllätys.

Joukkueiden saralla Luszczyszyn nosti esille Los Angeles Kingsin ja Tampa Bay Lightningin, jotka esiintyivät viime kuussa hyvin positiivisesti. Buffalo Sabres ja Montreal Canadiens taas näyttäytyivät negatiivisessa sävyssä.

Pelaajien puolelta esille nousi erityisesti yksi nimi.

Kingsin Dustin Brown.

– Mitä hänelle on tapahtunut? Ja mitä hän on tehnyt oikealle Dustin Brownille?, Luszczyszyn ihmettelee.

NHL-urallaan Brown on yltänyt parhaimmillaan 33 maaliin ja 60 pisteeseen. 33-vuotias Brown ehti olla alamäessä jo useiden vuosien ajan. Lähes 6 miljoonan dollarin palkkaa tienaavalle Brownille on povattu jo moneen otteeseen treidiä muualle.

– Nyt hän on ollut piste per peli -tahdissa, jossa maalit ja syötöt ovat menneet lähes tasatahtiin. Samalla hän on ampunut maalia kohden 3,4 laukausta per peli. Häneltä ei ole nähty tuollaista tahtia lähes yhdeksään vuoteen. Samalla hän pelaa yli 21 minuuttia (!) per ilta. Tuotakaan häneltä ei ole nähty viimeisten viiden vuoden aikana. Ja miksipä hän ei pelaisi tuollaisia minuutteja, jos hän pelaa noin hyvin, Luszczyszyn ylistää.

13 ottelussa Brown on nakuttanut tehot 6+7=13. Samalla Kings on ollut yksi NHL:n alkukauden parhaista joukkueista.

– Brown on ollut iso tekijä tuossa. Hän ei ole pelannut koskaan noin korkealla tasolla, missä hän on ollut nyt, Luszczyszyn linjasi suoraan.

– Neljän viime kauden aikana hän on ollut noin 30 pisteen mies ja näytti siltä, että ison sopimuksensa kanssa hänen taival olisi jo lopussa. Toki on epätodennäköistä, että hän pystyy pitämään tämän tahdin yllä, mutta silti, näyttää siltä, että hän on löytänyt itselleen aivan uuden vaihteen, The Athleticin toimittaja jatkaa.

Brownin lisäksi Luszczyszyn jakoi kehuja Columbus Blue Jacketsin hyökkääjälle Josh Andersonille. 23-vuotias kanadalaishyökkääjä oli kesällä otsikoissa sopimuserimielisyyksien kanssa. 11 ottelussa Anderson on nakuttanut jo tehot 5+3=8.

– Hän on noussut isoon rooliin Blue Jacketsin hyökkäyksessä. Tuoreeltaan hänet siirrettiin ykkösketjuun Artemi Panarinin ja Nick Folignon rinnalle. Tuo trio on ollut erinomainen sen jälkeen, kun heidät laitettiin yhteen. Anderson on ollut isossa osassa tuossa, Luszczyszyn niputtaa.