HELSINKI. Tapparan kapteeni Jukka Peltola on saanut seurata lähteltä useampaa superlupausta viime vuosien aikana.

Tapparassa Peltolan ketjukaverina toimi välillä Patrik Laine, joka nakuttaa hurjaa jälkeä tällä hetkellä NHL:ssä.

Torstaina, Leijonissa, Peltolan vierelle istutettiin toinen superlupaus, Eeli Tolvanen.

Lauantain Ruotsi-ottelussa molemmat tekivät historiaa. Tolvaselle A-maajoukkueuran avausmaali. Sama homma Peltolan kohdalla.

Tolvasen maalissa Peltola kävi keräämässä kiekon talteen. Myöhemmin 18-vuotias hyökkääjä oli alustamassa Tappara-kapteenin osumaa.

– Päästiin keskialueella kääntämään ja hyökättiin nopeasti. Eeli antoi hienon syötön ja hyvä, että viimeistely meni takapesään, Peltola hymyili.

Jokereiden riveissä Tolvanen on nakuttanut syksyn aikana jo 14 maalia. Tulokashyökkääjänä. Leijonissa Peltola on saanut nopeasti käsityksen siitä, millaisesta lupauksesta nyt on kyse.

– Kova pelimanni. Hänellä on upea peliäly. Hän näkee kentän niin hyvin, Peltola kehuu Tolvasta.

Peltola ehti nähdä moneen otteeseen sen, mitä Laineen kudilla voi saada aikaan.

– Kovaa lähtee myös Tolvasella kuti, Peltola painotti.

– Ja se kuti on tarkka. Hänkään ei pelkää käyttää sitä laukausta, vaikka se kiekko ei välttämättä aina menekään sisään. Tosi vahva laukaus on myös hänellä, Peltola jatkoi.

Torstaina Leijonien ykkösketju oli vielä jumissa. Ruotsia vastaan kärkiketjulta nähtiin selkeä tasonnosto.

Iso tekijä, niin tuloksen takana, kuin isossa kuvassa, oli se, että Leijonien ykkösketju pystyi petraamaan selkeästi torstaihin nähden.

– Otettiin merkittävä askel eteenpäin tänään. Peli lähti heti alusta asti hyvin käyntiin ja pystyttiin myös pelaamaan heidän päädyssä, Peltola kiitteli.

Peltola nosti esille myös monia positiivisia asioita koko joukkueen pelistä.

– Hyvä matsi meiltä. Saatiin pitkiä vyörytyksiä ja hyökkäyksiä heidän päätyyn. Vähän nälkäisemmin kun ammuttaisiin, niin voitaisiin tehdä vielä enemmän maaleja. Tosi ehjä peli, Peltola niputti.