HELSINKI. Torstain Venäjä-ottelun jälkeen superlupaus Miro Heiskanen keräsi kehuja.

Erityisesti Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen suunnalta (lue lisää).

Vaikka Heiskasella riitti välillä ongelmia omassa päässä, oli vaakakupin toisella puolella paljon hyvää.

– Hän uskalsi käyttää omia vahvuuksia ja hän tuli heti ensimmäiseen A-maaotteluun todella vahvasti sisään. Huikea juttu, Heiskasen otteita läheltä seurannut Atte Ohtamaa mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Ohtamaan ja Heiskasen muodostamassa pakkiparissa yhdistyy nuoruus ja kokemus. Vaikka Ohtamaa itse on vasta 30-vuotias, on hän ollut mukana maajoukkueympyröissä jo useamman vuoden ajan.

Suoranainen Leijona-konkari jakoi nopean kykyjenetsijän raportin huippulupaavasta pakkiparistaan, joka varattiin kesän NHL-draftissa hyvin korkealla vuorolla (#3, Dallas Stars).

– Ehdottomasti näkyi se, että kyse on lahjakkaasta kaverista. Kaikki taidot ovat kunnossa. Luistelu on vahvaa ja hänellä on pelirohkeutta. Ihan poikkeuksellinen kaveri, Ohtamaa ylisti.

Heiskasen otteista ei aina välity se, että hän on vasta 18-vuotias.

– Ei todellakaan. Itseluottamus on jo niin korkealla tasolla, mikä taas heijastuu otteisiin, Ohtamaa allekirjoitti.

Perjantain harjoituksissa Ohtamaa ja Heiskanen olivat edelleen samassa pakkiparissa. Näin heille ei ole tiedossa huilivuoroa lauantain Ruotsi-ottelussa.

– Tuossa on yritetty sopia eri asioista, koska pakkiparina se yhteistyö on aina aika olennaisessa osassa. Yritetään olla molemmat aktiivisia, ihan kumpaakin suuntaan. Osaltaan sitä kautta koitetaan saada sitä meidän viisikon peliä toimimaan, Ohtamaa mietti.

Leijonien ja Ruotsin välinen kamppailu lähtee liikkeelle lauantaina kello 17.30.