HELSINKI. Karjala-turnauksen avausottelussa Venäjää vastaan Leijonien otteista näkyi se, ettei alla ollut kunnolla edes yhteisiä harjoituksia.

Turnaukseen nimetty joukkue oli täysivoimaisena koossa vasta keskiviikkona, kun viimeiset pelaajat saapuivat Helsinkiin.

– Ei niitä kokemuksia ollut alla, mutta niitä elementtejä näkyi, mitä pyydettiin joukkueelta. Pystyttiin puolustamaan ylhäältä asti ja saatiin riistomaaleja. Siellä oli hyviä vastaiskujen paikkoja. Pitää kuitenkin muistaa se, että tänään oli hyvä porukka vastassa. Kolme jäähyä otettiin, mutta toisaalta alivoima oli 100-prosenttista. Tehokkaampia oltaisiin voitu olla. Kahdessa erässä meillä oli ihan hyviä tontteja pistää parempia lukemia taululle. Ehkä se oli semmoinen kehityskohde, mikä jäi lauantaille, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Leijonat onnistui kaivamaan lopulta 3-2-voiton. Marjamäki nosti esille vastustajan laadukkuuden, peilaten sitä omien joukkojensa onnistumiseen.

– Venäjä on kuitenkin yksi kovimmista ennakkosuosikeista olympialaisia ajatellen. Tuollainen joukkue kun pystytään kaatamaan, niin se antaa itseluottamusta tulevaa varten, Marjamäki mietti.

Erityisen kernaasti Marjamäki kehui toisen superlupauksen Miro Heiskasen A-maajoukkuedebyyttiä.

– Hän on erinomainen puolustaja. Piti ihan hieroa silmiä ensimmäisessä erässä, kun katsoi hänen pelaamista. Ensimmäinen A-maaottelu ja liikkuu koko ajan niin sulavasti. Kaikki kiekolliset ratkaisut olivat olemassa siellä ja hän pystyi tukemaan hyökkäyksiä. Maali vielä kruunuksi kaiken päälle.

– Hyvä pelaaja. Ei se sattumaa ole, että hänet varattiin niin korkealla NHL:ään (kesällä kolmannella vuorolla Dallas Starsiin). Muutkin ovat nähneet sen, että hän on hyvä pelaaja, Marjamäki mietti.

Eikä toinen superlupaus Eeli Tolvanen mitenkään pettänyt otteillaan.

– Ihan hyvä startti. Ei ole helppoa tulla tuollaiselle paikalle ykkösketjun laitaan. Hienoa, että tuollaisia pelaajia kasvaa meidän Suomi-kiekkoon mukaan, Marjamäki tuumasi kiitellen.

Positiiviselta puolelta esille nousi erityisesti kaksi ketjua.

– (Mika) Niemen vitjan pelistä näki sen, että he ovat pelanneet yhdessä. Kova luonne paistoi läpi ja he tekivät pyyteetöntä työtä.

– (Joonas) Kemppaisen ketjulta esimerkiksi ensimmäinen maali oli erittäin hieno. (Julius) Junttila on tällä hetkellä hyvässä iskussa. (Teemu) Hartikainen oli vahva kiekon kanssa ja hän on hyvä maalinedustapelaaja. Siinä on hyvän ketjun elementit, Marjamäki nyökytteli.

Leijonien urakka Karjala-turnauksessa jatkuu lauantaina, jolloin vastassa on Ruotsi.