Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella teki perjantaina hyvin erikoisen ratkaisun ja poisti joukkueensa 31-vuotiaalta konkarihyökkääjältä Brandon Dubinskylta varakapteenin A-merkin rinnasta.

Kaudesta 2012-13 asti Blue Jacketsin kapteenistoon kuuluneen Dubinskyn tämä kausi on alkanut surkealla tavalla, kun yhdeksään otteluun mies on kerännyt vain kaksi syöttöpistettä.

Rääväsuisista lausunnoistaan ja välillä jopa kohua aiheuttavista päätöksistään tunnettu Tortorella hakee yllättävällä ratkaisullaan herättelyä 5,85 miljoonan dollarin vuosipalkkaa tienaavalle luottohyökkääjälleen.

– ”Dubi” ja minä pidimme hyvin suoran keskustelun aiheesta. Olemme kokeneet paljon yhdessä; hyvää ja pahaa. Uskon, että tämä on vain hyvä asia hänelle, Tortorella kertoi The Athletic -lehden toimittajalle Aaron Portzlinelle.

– ”Dubi” jatkaa vielä joukkueemme johtamista. Hän on johtaja. Ihmiset seuraavat hänen peliään. Haluamme, että itse suoritukset näyttävät esimerkkiä, eikä johtaminen tule pelkästään suun kautta, kokenut päävalmentaja jatkoi.

Kapteenin merkin riisuminen oli kova isku Dubinskylle.

– Olen ihminen, totta kai se satuttaa, kun sinulta otetaan se rooli pois. Jos sanoisin, että minua ei kiinnosta koko asia, se olisi pelkkä valhe. Te kaverit (toimittajat) tiedätte minut, Dubinsky sanoi.

– Se oli vaikea keskustelu. Olen velkaa joukkuetovereilleni, että pysyn sellaisena kuin olen. Pelaajana, mitä joukkueemme tarvitsee. En anna tämän vaikuttaa minuun. Kyllä… olin todella vihainen tästä, mutta ei sitä voi olla aina onnellinen. Minun pitää jatkaa eteenpäin, katsoa tekemisiäni ja auttaa joukkuettani voittamaan pelejä, konkari jatkoi.

Dubinskyn paikan Blue Jacketsin kapteenistossa ottaa puolustaja Jack Johnson, joka toimi seuran varakapteenina myös kausilla 2012-15. Tortorellan mukaan toimenpide ei ole väliaikainen.

Uutista päivitetty 5:29.

Dubinskysta tuli todellinen sankari viime yön ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan, kun jenkkipeluri ampui ottelun ratkaisseen 2-1-jatkoaikamaalin. Suomalaistähti Patrik Lainetta koulutettiin osumassa kunnolla. Lue lisää tästä.