NHL-urallaan tähän mennessä yli 800 runkosarjaottelua pelannut Valtteri Filppula on ollut harjoituskauden aikana huiman roolin keskellä.

Filppulaa on istettu Philadelphia Flyersin nimekkääseen ykkösylivoimaan, jossa mukana ovat olleet hänen lisäksi Claude Giroux, Jakub Voracek, Wayne Simmonds ja Shayne Gostisbehere.

33-vuotiasta Filppulaa kokeiltiin kyseisessä ketjussa myös Flyersin viimeisessä harjoitusottelussa New York Islandersia vastaan. Filppula ehti jo menettää hetkellisesti paikkansa, mutta aivan kauden alla hänet nostettiin taas tähtien vierelle.

Tämä ei ole mielyttänyt Philadelphiassa.

– Filppula takaisin ykkösylivoimassa. En kyllä päätyisi tuohon ratkaisuun, CSNPhillyn juontaja John Boruk totesi.

– En voi edes sanoilla kuvailla, miten paljon vihaan sitä, että Filppula on mukana ykkösylivoimassa, ruotsalaiskirjoittaja Johan Gärtner murisi.

Filppulan tontilla testattiin myös ruotsalaisnuorukaista Oscar Lindblomia, joka lähetettiin kuitenkin AHL:ään.

– Tämän myötä isoin ongelma on se, että Filppulalla on todennäköisesti lukittu paikka tuossa vitjassa, nimimerkki jsaquella harmitteli.

Muun muassa The Athleticille kirjoittava toimittaja Alexander Appleyard antoi konkretiaa sille, miksi Flyersin kannattajien riveistä on annettu kritiikkiä suomalaissentterille.

– Filppula pelasi harjoituskaudella peräti 27 minuuttia ja 40 sekuntia ylivoimalla.

– Ja hän laukoi KOLMESTI tuona kyseisenä aikana. Aivan maalin läheltä, Appleyard ihmetteli.

Filppula päätyi Flyersiin viime kauden siirtorajalla, kun Tampa Bay Lightning halusi hänen sopimuksensa pois palkkakattonsa alta. Filppulan nykyinen diili päättyy tämän kauden jälkeen.