Jokerit kohtaa maanantaina Hartwall Arenalla Lokomotiv Jaroslavin, jonka ykköshyökkääjiin kuuluu Leijonista tuttu tähtisentteri Petri Kontiola.

Pudotuspelit mukaan laskettuna yli 500 KHL-ottelua jo pelannut Kontiola on omien sanojensa mukaan oppinut ottamaan KHL:ssä asiat vastaan rennosti.

– Ei tässä enää ihan pienistä asioista hätkähdä. Moni ei tajua, miten tämä liiga toimii. Tämä on karvaperseiden sarja, jossa ei kannata ihan kaikesta stressata. Pieni välinpitämättömyys on vain hyvästä, sillä kaikki ei todellakaan toimi saumattomasti, mutta kyllä ne asiat aina hoituvat, Kontiola kertoo Jokerien tiedotteessa.

Kontiola lähtee maanantaina kaatamaan kovassa vireessä olevaa helsinkiläisjoukkuetta.

– Olen muutamaa Jokerien peliä nähnyt ja pätkiä sieltä täältä, todella hyvännäköistä lätkää. Maanantaina pitää olla meiltä ihan huippusuoritus, jos meinaamme saada mitään aikaiseksi.

– Omassa rankingissani SKA on se ykkönen, mutta tähän asti pelatun mukaan Jokerit on se seuraava. Mielestäni Jokerit on mennyt jo Moskovan TsSKA:n ohitse haastajana, Kontiola listasi.

Kontiola halusi jatkaa tällä kaudella Jaroslavin joukkueessa, jossa hän pääsee pelaamaan huippuketjussa yhdessä Brandon Kozunin sekä NHL:stäkin tutun Max Talbotin kanssa.

– Meidän ketjumme peli kulki keväällä hyvin, ja teimme jatkosopimukset oikeastaan samana päivänä. Se oli yhteinen päätös, halusimme pelata yhdessä. En nähnyt syytä lähteä, mutta vieläkin mietin, että mitä jos olisikin Suomessa tai näin, olisihan se elämä erilaista.

– Tuli kuitenkin tajuttua, etten minä vielä niin vanha olekaan, että mennään nyt vielä täällä, kun jaksaa, Kontiola kertoo.

Talbot on nyt loukkaantuneena, joten ketjut ovat eläneet. Kontiola on onnistunut tekemään kaudella 24 pelissä tehot 6+7=13.

– Ylivoimalla tuli alkukaudesta pisteitä ja laajemmin onnistumisia. Silloin kaikki onnistui, kun jatkoimme suoraan siitä, mihin viime keväänä jäimme. Yhtäkkiä verkko ei ole enää heilunutkaan samalla tavalla, vaikka työmäärä ei ole muuttunut. Ei vaan meinaa upota, vaikka idea ja yritys on siellä. Työ tekijäänsä kiittää, Kontiola sanoi toiveikkaana.