Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisen yön NHL-kierroksella Pittsburgh Penguins oli matkannut Washington Capitalsin vieraaksi.

Ensimmäisten kierrosten aikana Penguins oli kokenut muun muassa murskatappion Chicago Blackhawksille. Capitalsia vastaan voimasuhteet pysyivät muuttumattomina, kun Penguins vei yön kohtaamisen nimiinsä lukemin 3-2.

Capitalsilla oli vielä tuoreessa muistissa viime kevään pudotuspelisarja, joka kääntyi seitsemän pelin jälkeen Penguinsille.

Yön ottelun puhuttanein tapaus ei liittynyt mitenkään maaleihin, vaan varsin kyseenalaiseen törmäykseen.

Avauserässä Penguinsin supertähti Sidney Crosby osui maalin takana Capitalsin maalivahtiin Braden Holtbyyn, joka horjahti selälleen.

Hidastuskuvista paljastui, että itse kontakti oli osunut Holtbyä päähän.

Tapaus herätti kovaa närää sosiaalisessa mediassa.

– Miten hän ei saanut jäähyä tuosta? Tämä lapsenvahtiminen Crosbyn kohdalla on aivan naurettavaa! Hän murtaa sormia, ajelee maalivahteja ja niin edelleen, David Langford ihmetteli Twitterissä.

– Hänet olisi pitänyt ajaa ulos ja antaa päälle pelikieltoa. Mutta kyse on Crosbystä, säännöt eivät koske häntä, Chris Frashure puolestaan murjaisi.

Esimerkiksi viime kaudella Crosbyltä nähtiin useita kyseenalaisia temppuja. Crosby ei kuitenkaan saanut näistä minkäännäköisiä seurauksia.

– Tämä on niin kaksinaismoralistista NHL:ltä, Michael Fleetwood tuumasi tuoreimman tapauksen jälkeen.

– Siitä olisi pitänyt antaa jäähy. Ei tuota voi nähdä mitenkään muuten. Hän täräytti olkapäänsä leukaani, Holtby itse puuskahti tilanteesta NBC Washingtonin mukaan.

Crosbylle merkittiin ottelussa yksi syöttöpiste. Itse kontaktitilanne näkyy ylhäältä videolta sekä täältä.