Hyvin pitkään vireillä ollut Tampereen areenahanke on pyörähtämässä isolla höyryllä eteenpäin.

Hankkeesta vastaava SRV tiedotti tiistaina yhteistyösopimuksista. Areenakokonaisuuteen kuuluvan hotellin operoinnista vastaa Lapland Hotels ja monitoimiareenan ravintolapalvelut ottaa hoidettavakseen Restamax.

SRV solmi myös käyttösopimukset liigaseurojen Tapparan ja Ilveksen kanssa.

– Monitoimiareenasta tulee ympärivuotinen elämyskeskus, joka palvelee ketterästi erikokoisia tilaisuuksia, SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen sanoi tiedotteessa.

– Olemme solmineet myös sopimukset paikallisten SM-liigajoukkueiden Tapparan ja Ilveksen kanssa liigakaudesta 2021–2022 alkaen. Tamperelaisen huippujääkiekon lisäksi areenalla tullaan luonnollisesti näkemään myös paljon muita urheilulajeja sekä kokemaan konsertti-, messu- ja tapahtumaelämyksiä.

Suomalaisen jääkiekkoilun kannalta hanke on erittäin tärkeä, sillä areenalle ollaan viemässä Tapparan ja Ilveksen pelien lisäksi myös maajoukkueotteluita.

Tampereella on puhuttu uudesta areenasta jo vuosien ajan. Nykyinen Hakametsän jäähalli avattiin vuonna 1965. Hallia on remontoitu vuosien varrella, mutta sen mahdollistamat palvelupuitteet ovat hyvin rajalliset.

Tampereen ydinkeskustaan kohoava Kansi ja Areena -kokonaisuus on valtava hanke. Noin 13 000 katsojapaikan areenan yhteyteen rakennetaan hotelli, ravintoloita ja muun muassa kasino.

Lopulliset päätökset areenahankkeesta on tarkoitus saada kasaan vuoden loppuvaiheilla. Valmistelevat rakennustyöt ovat jo käynnissä ja itse rakentaminen aloitetaan heti investointipäätösten valmistututtua.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kansi ja sen päälle areena, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toisessa vaiheessa rakennetaan puolestaan nykyisen juna-aseman lähelle pohjoinen kansi, johon tulee kolme tornitaloa.

Koko hankkeen pitäisi olla valmis vuonna 2023.

Kuvia uudesta areenasta näet ylhäältä galleria-kohdasta.