Suomalainen jääkiekkomaalivahti Jani Nieminen on ollut alkukauden vailla seuraa – siis jääkiekkoseuraa.

Nyt Nieminen, 30, on löytänyt itselleen uuden työnantajan. Nieminen antaa vihiä uudesta osoitteestaan twitter-tilillään julkaisemallaan viestillä. Miehen twiitti sisältää vain neljä emojia, joista ensimmäisessä lukee ”soon” (pian), ja seuraavissa kuvissa on nouseva lentokone, Slovakian lippu ja jääkiekkomaalin kuva.

Mitä ilmeisimmin Niemisen uusi joukkue löytyy siis Slovakiasta. Maan pääsarja kantaa nimeä Tipsport Liga ja siinä pelaa kymmenen joukkuetta. Slovakian hallitseva mestari on HC 05 Banská Bystrica. Maan jääkiekon suurseura HC Slovan Bratislava taas pelaa KHL:ssä.

Nieminen on HIFK:n kasvatti, ja ensimmäisen liigaottelunsa hän pelasi juuri kasvattajaseurassaan kaudella 2007–08. IFK:sta Nieminen siirtyi Tapparaan, jossa pelasi kaudet 2010–12. Seuraava kausi vierähti pääosin SaiPassa, ja Nieminen kävi myös pelaamassa kaksi ottelua KHL:n AK Bars Kazanissa. Sesongit 2013–15 Nieminen pelasi Bluesissa ja kauden 2015–16 jälleen SaiPassa.

Viime kaudella Nieminen edusti Saksan DEL-liigan Fischtown Pinguinsia. Niemisen kausi DEL:n debytanttijoukkueessa sujui melko vaatimattomasti. Mies pelasi runkosarjassa 25 ottelua torjuntaprosentilla 89,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 3,44. Kolmessa pudotuspelissä kiekkoja meni Niemisen taakse 5,54 per ottelu ja torjuntaprosentti jäi lukemiin 85,7.