Buffalo Sabresin suomalaispakin Rasmus Ristolaisen NHL-kausi on lähtenyt liikkeelle todella alakuloisesti.

Ristolainen on onnistunut tekemään seitsemässä pelissä kolme syöttöpistettä, mutta 22-vuotiaan turkulaisen tehotilasto on pakkasella peräti -5.

Joukkueen takalinjojen ylivoimaisena johtohahmona toimivalle Ristolaiselle on sattunut alkukaudella hänelle harvinaisia karmaisevia virheitä, joista vastustaja on päässyt rankaisemaan tylysti. (Lue tästä.)

Ristolainen antoi medialle totuttuun tapaansa rehellisen mielipiteensä omista ja joukkueen otteista.

– Minun täytyy olla parempi. Siinä kaikki. En tiedä yhtään osa-aluetta, jossa olisin ollut hyvä koko ajan. Minun täytyy olla parempi kaikessa, Ristolainen sättii itseään Buffalo News -lehden haastattelussa.

Ristolaisen otteita ei auta varmasti sekään, että Sabres pelaa surkeaa peliä tällä hetkellä, eikä joukkue ole onnistunut kairaamaan kuin yhden voiton seitsemästä pelistä.

– Sitä ei voi muuttaa, mikä on jo tapahtunut. Vain siihen voi vaikuttaa, mitä jatkossa tapahtuu. Kaikki tietävät, että meidän täytyy pelata paremmin. Tässä sarjassa ei ole helppo voittaa otteluita, ja ne voitot täytyy ansaita. Me emme ole todellakaan vielä ansainneet niitä, suomalaispakki kertoo.

Ristolainen sai edellisessä ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan peräti yhdeksän laukaisupaikkaa, mutta yksikään vedoista ei mennyt maalia päin.

– Ohilaukaukset eivät näy maalitaululla. Ei ole väliä, lauotko nolla vai 10 kertaa, jos et tee maaleja tai saa ”omenoita” (syöttöpisteitä), Ristolainen veistelee.

– Meidän täytyy pelata oikealla tavalla heti alusta asti, nuorukainen painottaa.

Sabresin päävalmentaja Phil Housley ei ollut aivan yhtä kriittinen Ristolaisen peliä kohtaan kuin puolustaja itse.

– ”Risto” on tehnyt hirvittävän määrän töitä. Hänen perustasonsa ja tapansa pelata ovat kunnossa, Housley sanoi.

Housleyn mukaan kyse on pienistä parannuksista.

– Hänen pitää vain tehdä vähän parempia ratkaisuja kiekon kanssa ja ylipäätään tehdä asioita vähän nopeammin, kuten laukoa pikkuisen nopeammin. Hänen pitää myös pelata paremmin yhdessä pakkiparinsa kanssa, puolustajalegenda analysoi Ristolaisen peliä.