Olihan se arvattavissa, että kova hypetys Patrik Laineen ympärillä saisi vastustajat laittamaan Winnipeg Jetsin maaliruiskun erityisvartiointiin suomalaisen toisella NHL-kaudella.

Ja näin on myös tapahtunut. Winnipegin otteluissa on nähty tilanteita, joissa ylivoimalla Laineen laukaisulinjalla seisoo kaksi vastustajaa.

Myös tasaviisikoin erityisvartiointi on tuottanut hankaluuksia Laineelle varsinkin, kun Jetsillä ei ole mikään NHL:n laajin hyökkäysmateriaali. Laine on helppo ja samalla tärkeä kohde ottaa maalitauluksi.

Kuvaavaa on, että Laine on laukonut kuudessa ottelussa 17 kertaa, kun laukaisutilaston kärkipään hyökkääjät ovat laukoneet jo yli 30 vetoa. Jos trendi jatkuu näin, ei Laine taistele tällä kaudella maalipörssin kärkisijoista.

Winnipegin valmennukselta on nähty jo peliliikkeitä. Se on muun muassa levittänyt kärkihyökkääjä kahteen kentälliseen, jotta vastustajalle ei riitä yhden ketjun pimentäminen.

Nyt vain pitää toivoa, että Laine alkaa löytämään paremmin maalipaikoille, minkä lisäksi sentteri Bryan Littlen ja suomalaisen yhteistyö roihahtaisi liekkeihin.