Helsingin IFK:n superlupaus Niklas Nordgren debytoi viikko sitten seuran edustusjoukkueessa komealla tavalla: 17-vuotias nuorukainen nakutti hattutempun CHL:n vierasottelussa Puolan mestaria Comarch Cracoviaa vastaan.

Tänään Nordgren pelaa ensimmäisen ottelunsa IFK:n edustusjoukkueessa Helsingin legendaarisessa Nordenskiöldinkadun jäähallissa. Eikä nuorukainen ole häpeillyt kotikaukalossakaan, vaikka myönsikin etukäteen kyseisessä hallissa pelaamisen olleen aina suurin unelmansa.

Nordgren syötti ensimmäisen erän puolivälissä Jarkko Malisen viimeistelemän 1–0-johtomaalin. Toisessa erässä Nordgren pääsi myös maalin makuun. Nuorukainen viimeisteli nopean vastahyökkäyksen päätteeksi IFK:n 4–1-maalin Juha-Pekka Haatajan ja Malisen esityöstä.

Nordgrenin maali päätti IFK:n todellisen tehohetken. Kotijoukkue latoi minuutissa ja 19 sekunnissa kolme osumaa krakovalaisten verkkoon.

17 sekuntia ennen toisen erän loppua krakovalaiset kavensivat numeroiksi 4–2. Näistä lukemista lähdetään ottelun päätöserään.