Legendaarinen suomalaishyökkääjä Tomi Kallio ehti pelata pitkän tovin Ruotsin puolella.

Kallio, 40, nousi ikoniseen asemaan Frölundassa, missä hän muun muassa juhli Elitserienin mestaruutta kahteen otteeseen.

Monet Frölundan kannattajat ovat olleet sitä mieltä, että Kallion paita pitäisi nostaa Scandinavium-arenan kattoon. Kyseisen kunnian kokee tänään lauantaina Kallion pitkäaikainen joukkuetoveri Niklas Andersson.

Kallion kohdalla kyseistä elettä ei kuitenkaan nähdä. Taustalla on erikoinen syy.

Frölundan seurasäännöissä on kohta, jonka mukaan paidan jäädytystä voidaan harkita vain niiden pelaajien kohdalla, jotka ovat edustaneet seuraa vähintään kymmenen kauden ajan.

Kalliolla kausia tuli kokoon ”vain” yhdeksän.

– Tuota asiaa on paha kommentoida. Se sääntö on tehty 1970- tai 80-luvulla. Silloin elettiin aivan toisenlaisessa maailmassa. Silloin monet pelaajat saattoivat hyvinkin pelata yhdessä seurassa 10-15 vuoden ajan, Kallio mietti Expressenin haastattelussa.

– Nyt jos pelaa kolme vuotta putkeen samassa seurassa, aletaan kutsua hyvin nopeasti seuraveteraaniksi. Minusta tuo on todella huono sääntö, Kallio jyrähti.

Tällä hetkellä TPS:ssä pelaava Kallio yritti peitellä ärtymystään Expressenin haastattelussa.

– En minä voi päättää sitä, olenko tehnyt tarpeeksi Frölundan eteen ja voinko kyseenalaistaa tuota.

– Mutta tuo (sääntö) saa minut vihaiseksi, Kallio murahti.

Frölunda-vuosien jälkeen Kallio matkasi Växjön riveihin. Siellä Kallio ehti pelata neljä kautta ennen kuin hän palasi takaisin Suomeen.