Pittsburgh Penguinsin maalilla suomalaiskonkari Antti Niemen kausi on lähtenyt liikkeelle hyvin vaikeissa merkeissä.

Yhteensä hieman yli kahden ottelun aikana Niemen taakse on ammuttu peräti 16 maalia.

Kauden ensimmäisen katastrofinsa Niemi koki Chicagossa, missä Blackhawks tykitti hänet vaihtoon alle 10 minuutin pelaamisen jälkeen. Silloin hänet ohitettiin neljästi.

Niemi palasi maalille viime viikolla, kun hän sai torjuntavuoron Tampa Bay Lightningia vastaan. Tällä kertaa Niemi sai pelata koko ottelun. Maaleja meni selän taakse viisi.

34-vuotias suomalaisvahti sai revanssimahdollisuuden, kun Penguins kohtasi Lightningin uudelleen viime yön kierroksella.

Penguins jäi ottelussa aivan alakynteen ja Lightning takoi taululle rumat lukemat: 7-1.

Moni Penguins-fani vieritti murskatappion syyt Niemen niskaan.

Sosiaalinen media täyttyi vihaisista viesteistä, jotka kohdistuivat Niemeen.

Tässä muutama poiminta:

– Saatan ostaa Niemen paidan ihan siksi, että voin polttaa sen, nimimerkki PenguinBrain suunnitteli.

– Samaa paskaa päivästä toiseen. Hän on aivan perseestä. Heittäkää hänet ulos tästä joukkueesta. Hän ei pysty tekemään edes rutiinitorjuntoja. Hänellä ei ole mitään liikkuvuutta ja se näkyy päästetyissä maaleissa, Justin Zerishnek jyrisi.

– En ole koskaan kyseenalaistanut GMJR:ää (Penguinsin GM Jim Rutherford), mutta Niemen hankkiminen oli ehkä isoin virhe mitä hän on koskaan tehnyt, nimimerkki ocean_breezee arvioi.

– Niemi imee ja se on perseestä. Hän oli kokeilun arvoinen, mutta se siitä. Heidän pitää kokeilla jotain toista kokeneempaa kaveria tai sitten heidän pitää nostaa (Tristan) Jarry ylös, John Kalichuk pohdiskeli.

Niemi oli myös hassuttelujen keskipisteessä.

Myös toimittajapuolelta osallistuttiin vitsailuun. Pittsburgh Post-Gazetten toimittaja Jason Mackey jakoi heiton, joka lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

– Joku kaveri kosi juuri tyttöystäväänsä täällä (Tampassa). Tyttö sanoi kyllä. Niemi ei pystynyt pysäyttämään sitäkään, Mackey lohkaisi.

Jason Mackey

@JMackeyPG
Dude just proposed to his girlfriend here. She said yes. Niemi couldn't stop that, either.