Suomalaisduo tekee kovaa tulosta KHL:ssä – valmis tutkapari Leijonille olympialaisiin?

© Kuva: Ilari Isotalo

Salavat Julajev Ufan ykkösketjun suomalaiskaksikko Teemu Hartikainen sekä Joonas Kemppainen ovat koko kauden olleet tulessa.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin luottomiehet pelaavat joukkueen ykkösketjussa ruotsalaistähti Linus Omarkin kanssa, ja jälki on ollut tuhoisaa.

Sentterin paikkalla pelaava Kemppainen on tilastoinut 15 ottelussa tehot 4+8=12. Viime kaudella ensimmäisellä KHL-kaudellaan Sibirissä 23 tehopistettä tehnyt kahden suunnan keskushyökkääjä on rikkomassa heittämällä oman piste-ennätyksensä.

Ufassa jo pidempään pelannut Hartikainen on pelannut saman verran otteluita je iskenyt tehot 5+9. Hän on Omarkin jälkeen joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja. Ruotsalaistaituri on tehnyt 14 pelissä 18 tehopistettä.

Kemppaisen ja Hartikaisen toimiva yhteistyö voi noustaa isoon arvoon, kun ajatellaan ensi kevään olympialaisia. Molemmat hyökkääjät ovat maajoukkueesta tuttuja pelaajia.

Kemppaisen ympärille pystyy rakentamaan kansainvälisellä tasolla työteliään ja hyökkäyspäässäkin tulosta tekevän telaketjun. Sentteri muistetaan hyvin kevään 2015 MM-kisoista, jolloin Kemppainen teki kahdeksassa ottelussa teho 3+6=9.

Hartikainen on pelannut urallaan yhdet MM-kisat. Mikä olisikaan parempi ratkaisu kuin iskeä koko kauden yhdessä pelaavat raamikkaat hyökkääjät samaan ketjuun Leijonissa ensi keväänä, kun olympialaisissa joudutaan tulemaan toimeen ilman NHL-tähtiä?

Henri Havusela