Suomalaiskolmikon Sebastian AhoTeuvo TeräväinenJanne Kuokkanen edustama NHL-seura Carolina Hurricanes on ollut myynnissä jo tovin ajan.

Hurricanesin ostajaksi on yhdistetty useita eri tahoja. Tuorein potentiaalinen ostajaehdokas on ollut yhdysvaltalainen urheiluasianajaja ja sijoittaja Chuck Greenberg.

Nyt eteen on tullut kuitenkin radikaali käänne.

– Carolinassa luultiin jo, että seura voitaisiin myydä Greenbergille. Nyt se kuvio on kaatunut, Sportsnetin toimittaja Chris Johnston kertoi.

Myyntiaikeet ovat olleet varsin kriittisessä asemassa seuran kotipaikkakunnalla Raleighissa. Koko aihe on kiusallisen outo, sillä itse kaukalossa Hurricanes on nostanut profiiliaan viime aikoina.

– Siitä huolimatta he eivät meinaa saada hommaa toimimaan jään ulkopuolella. Mitään ei myöskään tapahdu ennen kuin seura on myyty muualle, Johnston taustoitti.

Konkreettisesti ongelmat ovat näkyneet yleisömäärissä. Hurricanes on aivan NHL:n peräpäässä katsojakeskiarvojen osalta.

– Kun puhuin useiden Hurricanesin organisaation edustajien kanssa, sieltä oli havaittavissa silmiin pistävää turhautuneisuutta. Raleighissa nähdään asia niin, että seura tarvitsee uuden omistajan, koska he tarvitsevat kipeästi muutoksia kaukalon ulkopuolelle, Johnston pohti.

Hurricanesin nykyinen omistaja Peter Karmanos Jr. on ollut hyvin avoin seuran myynnille. Potentiaalinen kauppahinta on pyörinyt noin 450-500 miljoonan dollarin tuntumassa.

News & Observer -lehden haastattelussa Karmanos Jr. paljasti ongelmien liittyvän siihen, ettei Greenberg todennäköisesti pysty kasaamaan tarvittavaa summaa kokoon ostoa varten.

– Niin monet ovat huomanneet sen, että Raleigh on varsin hyvä alue. Joukkue on vahva, eikä markkina-alueessa ole mitään vikaa. Jos Chuck ei pysty hankkimaan tarvittavia rahoja ja haluan edelleen myydä seuran, niin hinta on vain kasvamaan päin, Karmanos Jr. totesi.