Ensimmäisen liigaottelun perusteella ei olisi välttämättä uskonut, että Cody Kunyk on joukkuepelaaja viimeisen päälle.

Kunyk taklasi syksyllä liigadebyytissään KooKoon hyökkääjää Michael Kerästä erittäin rumasti ja sai tilanteesta viiden ottelun pelikiellon.

Paluunsa jälkeen kanadalainen on ollut kuin viilipytty, eikä pelkästään jäähyjen osalta.

Hyökkääjä on nimittäin ollut tärkeimpiä joukkueen tärkeimpiä lenkkejä seitsemän ottelun sensaatiomaisessa voittoputkessa.

Kunyk on ollut vain kerran jäällä tasaviisikoin koko kauden aikana, kun vastustaja on tehnyt maalin. Tämä on 20 minuuttia per ottelu pelaavalle hyökkääjälle varsin kunnioitettava tilasto varsinkin maltillisten resurssien SaiPassa.

Joukkueen ykkössentterin plus-miinus-lukema näyttää 11 pelin jälkeen komeaa lukemaa +9. Lukema on koko Liigan kolmanneksi paras, vaikka otteluita on vähemmän kuin muilla kärkinimillä.

Edellisen yhdeksän ottelun aikana Kunyk on ottanut vain yhden kahden minuutin rangaistuksen.

Lisäksi Kunyk on tehnyt tehopisteet 2+3. Hän vastasi elintärkeästä voittomaalista lauantaina, kun Saipa kaatoi Kärpät 2-1.