Nashville Predatorsin maalilla Pekka Rinteen alkukausi on ollut hyvin kaksijakoinen.

Yön kierroksella Rinne torjui nollapelin, minkä myötä hän nousi legendaarisen Miikka Kiprusoffin rinnalle suomalaisvahtien nollapelitilastossa.

Sekä Rinteellä että Kiprusoffilla on nyt kasassa 44 nollapeliä (lue lisää).

– Aina kun maalivahti pystyy torjumaan nollapelin, pitää siitä kiittää joukkuetovereita, Rinne totesi nöyrästi tuoreesta iltapuhteestaan NHL.comille.

– Pystyin näkemään kiekon käytännössä koko ajan. Useaan otteeseen kaverit pelastivat minut. Esimerkiksi ottelun alussa heillä (Flyersilla) oli paljon hyviä paikkoja, Rinne jatkoi.

34-vuotiaan torjujan alkukausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Tilastoissa on tapahtunut hurja käänne kahden ensimmäisen ottelun jälkeen.

Kahdessa avausottelussa Rinne yllätettiin kahdeksan kertaa 61 laukauksella. Torjuntaprosentti oli tällöin vain 86,9.

Tämän jälkeen?

Neljässä viime pelissä Rinne on päästänyt vain neljä maalia. Suomalaisvahtia kohtaan on ammuttu yhteensä 115 kertaa, ja torjuntaprosentti on ollut peräti 96,5.

– Uskomatonta. Aivan uskomatonta, ei voi muuta sanoa, Predatorsin ainoan maalin yön ottelussa Flyersia vastaan iskenyt Colton Sissons hämmästelee.

Rinteen mukaan taustalla on koko joukkueen ryhtiliike.

– En usko, että olemme mitenkään erityisemmin puolustuspainotteinen joukkue. Yritämme pitää yllä nopeaa tempoa, mutta samalla yritämme myös puolustaa koko viisikon voimin. Tavoittelemme sitä, etteivät rivit rakoilisi liikaa. Muutamassa ensimmäisessä pelissä emme pystyneet siihen jostain syystä, Rinne analysoi.