Ottawa Senatorsin tähtisentteri Kyle Turris on noussut huhumyllyn keskelle NHL:ssä.

Turrisin nykyinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Useiden eri tahojen mukaan Turrisin leiri on käynyt jatkosopimusneuvotteluja Senatorsin johdon kanssa, mutta ainakaan vielä yhteisymmärrystä ei ole löytynyt.

– Aikanaan Turris jätti Phoenix Coyotesin varsin myrskyisissä merkeissä, eikä hän halua asettaa perhettään uudestaan tuohon asemaan. Toki nämä tapaukset eivät ole mitenkään toisiinsa verrannollisia. Turris on ilmoittanut niin kulisseissa kuin julkisesti sen, että hän haluaa jäädä Ottawaan, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kirjoitti.

Aikanaan Turris pyysi käytännössä treidiä Coyotesilta, minkä jälkeen hänet kaupattiin Kanadaan.

Senators pulitti hänestä ruotsalaispuolustaja David Rundbladin ja varausvuoron. Rundblad pelaa nykyään KHL:ssä SKA:n riveissä.

– Ei ole mikään salaisuus, että ongelma liittyy sopimuksen pituuteen. Mitä olen kuullut, niin Senatorsin GM Pierre Dorion ja Turrisin agentti Kurt Overhardt ovat samalla sivulla palkkatulojen osalta.

Huhujen mukaan Turris hakisi jopa seitsemän tai kahdeksan vuoden mittaista jatkoa. Tällöin hän olisi sopimuksen loppuvaiheissa jo yli 35-vuotias.

Senators taas ei ole ollut halukas tekemään noin pitkää sopimusta.

Tämän myötä siirtohuhut ovat voimistuneet, sillä Ottawassa ei haluta menettää kovan luokan sentteriä ilmaiseksi muualle.

– Tässä tapauksessa seuraisin tarkkaan sitä, mitä Nashville (Predators) tekee, Friedman spekuloi.

Predators on jahdannut kovan luokan hyökkääjää sen jälkeen, kun seura menetti James Nealin Vegas Golden Knightsiin. Muun muassa Colorado Avalanchen tähtisentteri Matt Duchene on yhdistetty Nashvilleen.