Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne vieraili The Zone -radiokanavan kiekkolähetyksessä ja puheeksi tuli suomalaisille hyvin tuttu perinneruoka.

NHL-toimittajat Kristopher Martel ja Thomas Willis utelivat lähetyksessä Rinteeltä suomalaisesta perinneruuasta, jossa on herneitä ja jota on vaikea lausua.

34-vuotias kempeleläinen tiesi saman tien, mistä ruuasta toimittajat puhuivat.

– Sitä kutsutaan hernekeitoksi. Se on todella hyvää. Se on todella perinteistä ruokaa Suomessa, Rinne kertoo.

– Suomessa jokaisen yli 18-vuotiaan miehen täytyy käydä armeijassa, ja se on siellä hyvin tyypillinen ruoka. Minäkin kävin armeijan, ja sen jälkeen en pystynyt syömään hernekeittoa vähään aikaan. Nykyään se on taas erittäin hyvää ja syön sitä paljon! Suomalaisvahti selittää toimittajien repeillessä nauruun.

Ulkomaalaisen korvaan hernekeitto ei välttämättä kuulosta kovin houkuttelevalta, mutta Rinteelle se on yksi hänen suosikeistaan.

– Se saattaa kuulostaa todella kamalalta, erityisesti sinapin laittaminen keiton sekaan. Mielestäni se on silti todella hyvää.

Mikään ei siltikään voita äidin tekemiä ruokia.

– Pidän äitini kokkaamasta ruuasta, kuten lihapullista ja perunamuusista, eli aika normaaleista ruuista. Suomessa ei ole kovin montaa perinteistä ruokaa. Meillä on aika paljon normaaleja peruna- ja liharuokia, Rinne kertoo.