Winnipeg Jets käänsi kahden suurinumeroisen kotitappion (Torontolle 2–7 ja Calgarylle 3–6) jälkeen kurssinsa tämän viikon vieraspeleissä. Ensin kaatui Edmonton Oilers 5–2 ja viime yönä Suomen aikaa Vancouver Canucks maalein 4–2.

Suomalaishyökkääjä Patrik Laine pyssytti kauden toisen osumasa, kun hän laukoi tulisella rannelaukauksella Jetsin 2–1-johtomaalin toisessa erässä.

Maali oli taattua Lainetta. Hän sai kulmasta Bryan Littleltä syötön b-pisteen yläkaarelle, ja ennen kuin Canucksin ruotsalaisvahti Jakob Markström ehti edes tajuta, kiekko löytyi hänen vartioimansa maalin yläkulmasta.

Ottelun jälkeen Lainetta pyydettiin kertaamaan maalin syntyä Jets TV:n haastattelussa.

– Sain Bryanilta loistavan syötön. Hän on taitava sentteri, joka näkee nuo paikat ja pystyy pelaamaan kiekon niihin paikkoihin. Minun tarvitsi vain ottaa kiekko ja laukoa.

Laineelta myös kysyttiin, näkikö hän tilaa Markströmin hanskakäden yläkulmassa.

– Enpä tiedä. Lauoin vain, se meni sisään, ja hyvä niin, Laine pudotteli tuttuun tyyliinsä.

Luonnollisesti Laineelta pyydettiin myös analyysiä siitä, mitkä ovat olleet avaintekijät kohentuneiden tulosten taustalla kahdessa viime pelissä.

– Tänään puolustimme hyvin, emmekä antaneet vastustajalle paljon paikkoja. Ja kun annoimme, Connor (Hellebuyck) otti kiekot kiinni. Hän pelasi tänään hyvin, kuten koko joukkue, Laine kehui 30 kertaa torjunutta Jets-vahtia.

– Ylipäätään puolustuksemme on nyt tiivis. Jos antaa 7 tai 6 maalia ottelussa, on vaikea voittaa. Nyt olemme puolustaneet paremmin. Emme ole yrittäneet tehdä mitään taikatemppuja jäällä. Yritämme vain pitää pelin yksinkertaisena ja puolustaa hyvin. Se on tapa, jolla voitamme jatkossakin, Laine analysoi.

Voit katsoa Laineen haastattelun kokonaisuudessaan tästä linkistä.