Dallas Starsin ruotsalaispuolustaja John Klingberg, 25, allekirjoitti vuoden 2015 huhtikuussa seitsemän vuoden mittaisen ja 29,75 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, mikä takaa hänelle 4,25 miljoonan dollarin kausipalkan vuoteen 2022 asti.

Klingberg allekirjoitti sopimuksen, kun hän oli pelannut NHL:ssä vasta 65 ottelua ja paukuttanut tulokaskaudellaan kovat 40 tehopistettä (11+29).

Tuskin kukaan osasi silloin odottaa, että kyseisestä sopimuksesta tulee yksi Starsin parhaimmista ale-diileistä.

Klingbergin tulokaskautta seurasi nimittäin huikea 59 tehopisteen kausi, ja sen jälkeen Starsin surkeasta kaudesta johtuen tähtipakille tuli heikompi 49 pisteen sesonki.

Tällä kaudella Klingberg on noussut kuitenkin huikeilla peliotteillaan NHL:n puolustajien eliittiin, kun viidessä ottelussa hän on kirjannut tehot 2+3=5.

[nosto tasoitus=”oikea”]- Ajattelin sitä sopimusta, ja sanoin, että vitut. Se on turvaa minulle itselleni ja perheelleni tulevaisuudessa[/nosto]

Hyvää vertailukuvaa Klingbergin sopimuksen ryöstöhinnasta antaa se, että NHL:ssä on peräti 58 puolustajaa jotka tienaavat enemmän kuin hän. Puhumattakaan siitä, että Starsin ei tarvitse tehdä ruotsalaispelurille uutta sopimusta ennen kesää 2022.

– Sille sopimustarjoukselle oli tosi vaikea sanoa ei. He (Stars) näyttivät, että haluavat minut isoksi osaksi heidän seuran tulevaisuutta, Klingberg kertoo The Athletic -lehdelle.

– Ajattelin sitä sopimusta, ja sanoin, että vitut. Se on turvaa minulle itselleni ja perheelleni tulevaisuudessa, nuori tähtipakki jatkaa.

Sopimuksen allekirjoituksen aikaan 22-vuotias Klingberg teki keväällä 2015 suuren päätöksen agenttinsa kanssa ja jälkikäteen voi sanoa, että taloudellisesti se ei ollut mitenkään loistava valinta, koska hän olisi saanut paljon muhkeammat tilipussin lyhyemmällä ja halvemmalla sopimuksella.

Kaikilla jääkiekkoilijoilla ei kuitenkaan pyöri mielessä pelkästään raha, ja Klingberg on hyvä esimerkki siitä.

– Pidin silloin keskustelun agenttini kanssa – minusta tuntui siltä, että kun allekirjoitan sen, minun pitää olla iloinen siitä mitä teen. Juuri silloin ja siellä. Olisin katunut pitkällä tähtäimellä sitä, jos en olisi allekirjoittanut sitä. Sain hoidettua sillä sopimuksella elämäni taloudellisen puolen kokonaan kuntoon, Klingberg kertoo.

Klingbergin halvasta sopimuksesta löytyy myös positiivisia puolia miehelle itselleen. Nimittäin Stars on pystynyt tänä kesänä tuhlaamaan rahaa kovapalkkaisiin tähtipelaajiin kuten Aleksandr Raduloviin ja Ben Bishopiin, jotka tulevat edistämään Starsin mahdollisuuksia voittaa himoittu Stanley Cup.