Tampa Bay Lightningin 19-vuotias puolustaja Mihail Sergatshev on tullut ryminällä sisään NHL-kaukaloihin.

Kiekollinen puolustaja on tehnyt kahdeksassa ensimmäisessä pelissä tehot 2+4 siitäkin huolimatta, että peliaikaa on tullut ainoastaan reilut kymmenen minuuttia ottelua kohden.

Edellisessä pelissä puolustaja iski komeat kaksi maalia, sitä edellisessä kaksi syöttöpistettä. Mutta nyt kovat tehotkaan eivät välttämättä auta Sergatshevia pysymään NHL:ssä.

Täydellisessä maailmassa näillä otteilla nuorukainen saisi rauhassa pelata ja antaa näyttöjä NHL-seurassa.

Urheilubisnes kuitenkin sorsii venäläistä tällä hetkellä. Ennen ensi tiistain kauden kymmenettä ottelua Lightningin GM Steve Yzerman saattaa hyvinkin lähettää puolustajan takaisin juinorisarja OHL:ään.

Mikäli Sergatshev pelaa vain yhdeksän ottelua NHL:ssä tällä kaudella, ei hänen tulokassopimuksestaan mene yhtä vuotta, vaan hän on ensi syksynä sopimuksensa kanssa samassa tilanteessa kuin nyt.

Ja tämähän kelpaa Tampa Baylle varsinkin, kun joukkueen puolustus on muutenkin hyvässä kunnossa. Yzerman antoi jo varovasti kommentteja siihen suuntaan, että Sergatshev saattaa kokea ison pettymyksen.

– Tässä on monta muuttujaa. Mihailille ykkösasia on, että nuorukainen saa pelata. Kuinka monta minuuttia hän saisi pelata (NHL:ssä)? Kuinka monta ottelua? Me yritämme voittaa. Me yritämme päästä pudotuspeleihin. Olemmeko parempi joukkue hänen kanssaan vai ilman häntä? Tähän asti hän on pärjännyt hyvin, Yzerman pyöritteli tampabay.comin haastattelussa.

Toisaalta Yzerman ei ota kantaa siihen, onko näin valmiin huippulahjakkuuden järkeä pelata enää juniorikiekkoa.