Montreal Canadiensin tähtihyökkääjiin viime kausien aikana kuulunut Alex Galchenyuk on päätynyt hurjan myrskyn keskelle.

Useat asiantuntijat väläyttelevät, että Canadiens treidaisi 23-vuotiaan jenkkihyökkääjän muualle.

– Viime kauden alkuvaiheilla hän oli Canadiensin paras ja koko sarjan parhaita pelaajia. Sitten hän loukkaantui. Kun hän tuli takaisin, hän ei tehnyt pisteitä eikä hän pystynyt pelaamaan enää sentterinä. Nyt hän aloitti kauden kolmosketjussa ja nyt hän on valahtanut jo nelosketjuun, TVA Sportsin toimittaja Dave Morissette avasi tilannetta.

– En oikein tiedä, mitä he oikein tekevät hänen kanssaan, Morissette ihmetteli Sportsnet At Noon -radiolähetyksessä.

Morissette antoi asiaan kovan näkemyksen.

– Minusta tuntuu, että he ovat luovuttaneet hänen suhteensa.

– Canadiensin on pakko ratkaista tämä hyvin nopeasti. He ovat kuitenkin kokeilleet ja yrittäneet aivan kaikkea. Hän on 23-vuotias ja hän oli aikanaan oman draftinsa kolmosvaraus. En vain ymmärrä.

– Heidän on pakko siirtää hänet muualle hyvin nopeasti tai antaa hänelle kunnon sauma. Koska jos hän pelaa koko kauden nelosketjussa (Ales) Hemskyn ja (Torey) Mitchellin kanssa, mitä he saavat hänestä kauden päätteeksi? Morissette mietti.

Sportsnetin asiantuntija Doug MacLean pyöritteli päätään aiheen kohdalla.

– Pari vuotta sitten hän iski maaleja aivan hirmutahtiin. En ymmärrä, eivätkö he oikeasti löydä hänelle paikkaa kahdesta kärkiketjusta? Pistäkää hänet sinne ja katsokaa, mitä hän pystyy tekemään.

MacLean viittasi kauteen 2014-16, jolloin Galchenyuk nakutti 30 maalia ja 56 tehopistettä. Viime vuonna tehot olivat laskussa, kun Galchenyukille merkattiin 44 (17+27) tehopistettä.

– Jotain erikoista tässä on meneillään. Jokin on vialla, MacLean ihmetteli.

Samassa ohjelmassa kommentoimassa ollut John Shannon jyrähti siitä, miten tapaus on vaikuttanut Canadiensiin kokonaisuudessaan.

– Minusta tässä on käynyt niin, että Michel Therrien yritti aikanaan kertoa Canadiensin johdolle, että heillä on ongelmia Galchenyukin kanssa. Johto ei uskonut, ja Therrienille annettiin potkut. Sitten tuli (Claude) Julien, joka yrittää kertoa samasta asiasta. Ja nyt he uskovat häntä. Onko se reilua? Shannon kyseli.

Myös toisen ison kanadalaismedian TSN:n puolella Darren Dreger puhui Galchenyukista.

– Jotenkin tuntuu siltä, että heidän on pakko tehdä jotain. Varmaa on kuitenkin, että heidän pitää saada kova vastine hänestä, Dreger sanoi viitaten mahdolliseen treidiin.