20 kautta NHL:ssä tahkonnut kiekkolegenda Jarome Iginla ei ole tehny minkään joukkueen kanssa sopimusta, ja nyt 40-vuotias konkari pohtii uransa jatkumista.

Yksi vaihtoehto Iginlan uran jatkumiselle oli alkuvuodesta 2018 pidettävät Etelä-Korean olympialaiset, missä 1554 NHL-ottelua tehoin 625+675=1300 pelannut konkari voisi edustaa Kanadan maajoukkuetta.

Sportsnetin toimittajan Elliotte Friedmanin mukaan Kanadan maajoukkue on jo ottanut yhteyttä Iginlaan, ja kysynyt häntä pelaamaan ensi kuussa järjestettävään Karjala-turnaukseen, missä Kanadan maajoukkue valmistautuu poikkeuksellisesti olympialaisiin.

– Kanadan maajoukkue on pyytänyt Iginlaa Suomessa pelattavaan Karjalan turnaukseen. Hän voi tulla pelaamaan sinne, jos vain haluaa, Friedman raportoi.

Suomalaisilla on siis oiva mahdollisuus marraskuussa nähdä paikan päällä todellinen NHL-legenda tekemässä viimeiset pyörähdyksensä virallisissa peleissä.

Toisen Sportsnetin toimittajan Nick Kypriosin mukaan Kanadan maajoukkue on tiedustellut myös ”sopimuskarkuriaAnders Athanasiouta edustamaan maansa värejä Karjala-turnauksessa.