Näytönpaikka! Jarmo Kekäläinen nosti suomalaislupauksen NHL:ään – ”Hän näyttää nopealta – valmis NHL-pelaajaksi”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on nostanut NHL-joukkueensa vahvuuteen suomalaispuolustaja Markus Nutivaaran, The Athletic -lehden toimittaja Aaron Portzline kertoo Twitterissä.

Nutivaara tiputettiin kauden alussa AHL:ään Cleveland Monstersin joukkueeseen, missä 23-vuotias oululainen on pelannut tällä sesongilla kolme ottelua ilman tehopisteitä.

– Nutivaara näytti AHL:ssä nopealta ja sulavalta. Hänen syöttönsä olivat kovia ja tarkkoja. Kolmen pelin jälkeen, 23-vuotias peluri on julistanut, että hän on valmis olemaan NHL-pelaaja Blue Jacketsissä, Portzline kertoo.

Nutivaara nousi viime kaudella sensaatiomaisesti Blue Jacketsin vakituiseen rinkiin ja pelasi yhteensä 66 NHL-ottelua tehoin 2+5=7. Suomalaislupaus kärsi kuitenkin kauden päätteeksi pahan lonkkavamman, joka vaati leikkauksen ja kolmen kuukauden huilin.

Blue Jacketsin ruotsalaispuolustaja Gabriel Carlssonin loukkaantuminen avasi suomalaispuolustajalle loistavan paikan antaa näyttöjä taalaliigassa. Carlsson on sivussa pelikentiltä ainakin ensi lauantaihin asti.