Vegas Golden Knightsin venäläistähti Vadim Shipatshev on ollut erikoisen tilanteen keskellä viimeisen viikon aikana.

Viime vuosien aikana KHL:ssä ja Venäjän maajoukkueessa hirmujälkeä tehnyt Shipatshev lähetettiin yllättäen AHL:ään.

Golden Knights on kytännyt muutaman treidin perään ja seura on tällä hetkellä pelaajamääräongelmissa.

30-vuotiaan Shipatshevin lisäksi myös lupaava puolustaja Shea Theodore lyötiin farmiin. Molempien kohdalla taustatekijä oli se, ettei heitä tarvinnut laittaa NHL:n siirtolistalle (waiverseihin) AHL-liikettä varten.

Ilmoille lähti kuitenkin nopeasti huhuja siitä, että Shipatshev olisi tyytymätön nykytilanteeseen ja että hän haluaisi palata SKA:n riveihin.

– Emme pelkää sitä, että Shipatshev palaisi takaisin Eurooppaan. Hänellä ei ole sellaista pykälää sopimuksessa. Olemme olleet jatkuvasti yhteydessä pelaajan agenttiin. Aluksi he eivät ymmärtäneet, että mistä on kyse, mutta nyt he tietävät. Miksi Vadim ei pelaa farmin puolella? Koska hän on palannut Las Vegasiin ollakseen vaimonsa kanssa, joka ei puhu englantia. En myöskään itse odota sitä, että hän pelaisi AHL:ssä, Golden Knightsin GM George McPhee totesi.

Venäjällä Shipatshevin kohtelu herättää kuitenkin kummastusta.

– Fanit vitsailevat tällä hetkellä Vadimin kustannuksella. Hän on kuin ”panttivanki”. Ylipäätään tilanne on kuin umpikuja. Vadim voi vain istua ja odottaa, koska hän ei pääse pelaamaan. Ja tämän takia hän lähti SKA:sta, eikä hän pääse nyt olympialaisiin, SovSportin toimittaja Pavel Lysenkov kirjoitti.

– Tässä on kuitenkin kyse siitä, että hänen ura ja maine ovat vaarassa. Toivotaan, että hän pääsee viimeistään tämän kuun loppuvaiheilla pelaamaan Vegasissa. Tämä ei voi jatkua loputtomiin, Lysenkov jatkoi.

Kesällä Shipatshev teki kahden vuoden ja yhdeksän miljoonan dollarin arvoisen diilin Golden Knightsin kanssa. Hän oli mukana vielä viimeisissä harjoitusotteluissa NHL-kauden alla. Tämän jälkeen Golden Knights teki sopimuskikkailuja, minkä jälkeen Shipatshev on ollut AHL-seura Chicago Wolvesin listoilla.