Dallas Stars ja Vegas Golden Knights aloittivat NHL-kautensa Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä pelatussa runkosarjaottelussa.

Starsin suomalaisvahti Kari Lehtonen sai kolmannessa erässä luukkuvahdin paikalta yllätyskomennuksen kentälle, kun Starsin tähtivahti Ben Bishop loukkaantui Golden Knightsin hyökkääjän Reilly Smithin tulisesta rannelaukauksesta.

Bishop sai suuntaa muuttaneen laukauksen kypäräänsä, ja 30-vuotias maalivahti joutui poistumaan jäältä verissään.

Lehtonen tuli mukaan peliin, kun tilanne oli Starsin hyväksi 1-0. Suomalaisvahti teki heti jäälle tultuaan kaksi ilmiömäistä torjuntaa, mutta hetkeä myöhemmin tapahtui historiallinen asia.

Golden Knightsin hyökkääjä James Neal pyssytti joukkueensa historian ensimmäisen NHL-maalin, kun kolmatta erää oli pelattu 10 minuuttia ja 27 sekuntia.

Lehtonen ”sai” olla sattumien kautta NHL:n historian ensimmäinen maalivahti, joka päästi maalin Golden Knightsia vastaan.

Golden Knights voitti historian ensimmäisen NHL-ottelunsa lopulta lukemin 2-1. Neal on iski joukkueensa molemmat osumat.

Yksi ottelun suurista tähdistä oli veteraanivahti Marc-Andre Fleury, joka torjui Vegasin maalilla peräti 45 kertaa, kun omissa helähti vain kerran.