Liigan kurinpitodelegaatio on tuominnut Ilveksen Joe Piskulan yhden ottelun pelikieltoon polvitaklauksesta.

Viime lauantaina Kärppien ja Ilveksen välisessä ottelussa tamperelaisten riveissä ensimmäistä otteluaan pelannut järkälemäinen puolustaja taklasi polvella Kärppien Jasse Ikosta, joka loukkaantui tilanteessa.

Kurinpito näkee, että myös Ikonen oli tilanteessa vastussa tilanteesta.

– Kun Ikonen tekee suunnanmuutoksen vasemmalle, Piskulan oikea jalkansa levittyy etuviistoon Ikosen linjalle. Tämän seurauksena Piskula osuu polvellaan Ikosta. Kyseessä on säännön 153 mukainen polvitaklaus.

– Liigassa useat polvitaklaukset aiheutuvat siitä, että taklattava pelaaja ehtii viime hetkellä väistämään vain ylävartalonsa taklaajan edestä ja tästä johtuen taklaajan ja taklattavan polvet tai jalat osuvat yhteen. Tällöin tulee arvioitavaksi myös taklattavan vastuu rangaistusharkinnassa, Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja Sampo Liusjärvi perustelee päätöksessä.

Kurinpitodelegaation mielestä Piskulan tilanteessa suorittama jalan levitys on kuitenkin vähäinen, minkä lisäksi polvikontaktin aiheutumiseen myötävaikuttaa Ikosen tilanteen pelaaminen.

– Näin ollen yhden ottelun pelikielto on riittävä rangaistus tilanteesta, perusteluissa todetaan.

Katso video tilanteesta tästä linkistä!