Kun NHL-pelaajat eivät saa osallistua olympialaisiin, kuuluu Eeli Tolvanen nykyisillä otteillaan Jokereissa ehdottomasti mukaan Leijoniin ensi keväänä.

Tolvasen laukaus on sitä, mitä Suomi tulee ylivoimalleen tarvitsemaan. Eikä hänen kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan muutenkaan ole KHL-jäillä ollut mitään moitittavaa.

Kansainvälisellä tasolla puolustuspelaaminen tulee olemaan haaste, mutta Leijonilla on tarjota Tolvaselle sopiva ruutu, jotta hän saa parhaan tuen kentällä.

Tolvasen pelikavereiksi sopisi täydellisesti Salavat Julajev Ufan tutkapari Joonas Kemppainen-Teemu Hartikainen sellaisenaan.

”Kirurgin” lempinimeä millintarkan työskentelynsä ansiosta totteleva keskushyökkääjä Kemppainen on Leijonien paras keskikaistan ase kahden suunnan pelaamisessa, joten hän antaisi Tolvaselle loistavasti tilaa pelata omilla vahvuuksilla.

Hartikainen on puolestaan kiekollinen, mutta vahva ja isokokoinen laituri, jonka työhön kuuluu Ufassa voittaa kaksinkamppailuita hyökkäyskulmassa ja pelata tilaa ketjukavereilleen.

Näiden isokokoisten, mutta samalla taitavien hyökkääjien rinnalla Tolvasesta saataisiin varmasti parhaat puolet esille.

Kemppaisella on 19 ottelun jälkeen KHL:ssä kasassa tehot 5+10 ja Hartikaisella 6+10. Myös Ufassa Erkka Westerlund pitää suomalaisten kanssa kolmantena lenkkinä kiekollisesti joukkueen taitavinta pelaajaa Linus Omarkia, joka johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä 20 tehopisteellään.