NHL:n runkosarja on polkaistu vauhdilla käyntiin, joten on aika tarkastella, ketkä suomalaispelaajista ovat startanneet tilastojen valossa kautensa hyvin. NHL:ssä on tällä kaudella tähän asti 25 suomalaispelaajaa pelannut vähintään yhden ottelun.

Maalipörssiä johtaa vähemmän yllättäen Winnipeg Jetsin Patrik Laine neljällä osumallaan seitsemässä pelissä.

Philadelphia Flyersin Valtteri Filppula on Laineen kanssa tasalukemissa yhden ottelun enemmän pelanneena, mikä on loistava suoritus kokeneelta hyökkääjältä, jonka rooli Flyersissa oli pienoinen kysymysmerkki ennen kauden alkua.

Kolmantena suomalaisten maalipörssissä on Mikko Koivu kolmella osumallaan.

Syöttöpörssiä dominoivat Colorado Avalanchen nuori hyökkääjä Mikko Rantanen yhdessä upeasti kautensa aloittaneen puolustajan Olli Määtän kanssa. Molemmilla on kasassa kuusi syöttöpistettä.

Heidän perässään ovat neljällä syötöllä Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen sekä Aleksander Barkov, jonka pelaaminen on näyttänyt äärimmäisen hyvältä ensimmäisissä otteluissa.

Pistepörssin kärjessä on loistavan alkukautensa turvin Penguins-puolustaja Olli Määttä. Kahden suunnan puolustaja on iskenyt yhdeksässä ottelussa tehot 2+6=8.

Toisena tulee Rantanen tehoilla 1+6=7. Kolmanneksi tehokkain suomalainen on Laine (4+2) ja hänen jälkeensä Barkov (2+4).

Peliaikakuningas on jälleen tällä kaudella Sabresin Rasmus Ristolainen. Tähtipuolustajan peliaika ottelua kohden on tähän asti huima 27 minuuttia ja 27 sekuntia.

Toiseksi kovinta peliaikaa kellottaa Barkov (22.48). Kolmanneksi kovimmasta peliajasta nauttii puolestaan Dallas Starsin Esa Lindell (21.46).

Plus-miinus-tilaston kärkinimi on Joonas Donskoi komealla lukemalla +5 kahdeksan ottelun jälkeen. Toisena on Lindell (+3), jonka kanssa samaan lukemaan yltää Laine.

Rumimmat miinukset ovat keränneet Rantanen sekä Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen, joilla sarake näyttää lukemaa -4.

Laukauksissa Lehkonen on kunnostautunut, sillä 24 vedollaan hän on Laineen (25) jälkeen toiseksi ahkerin laukoja. Kolmanneksi eniten on laukonut Rantanen (23).

Jäähyllä istumisesta ei voi suomalaisia syyttää, sillä Mikko Koivu on tähän asti jäähykuningas kymmenellä minuutillaan kuudessa ottelussa.

Jos haluat tarkastella suomalaisten tilastoja tarkemmin, voit katsoa niitä tästä linkistä!