Tshekkiläinen jääkiekkolegenda Jaromir Jagr on virallisesti palannut NHL-kaukaloihin.

Jagr, 45, pelasi viime yönä Suomen aikaa NHL:n runkosarjaottelunsa numero 1712, kun hänen uusi joukkueensa Calgary Flames voitti Los Angeles Kingsin vierasottelussa jatkoajalla maalein 4–3.

Ottelu oli Jagrille ensimmäinen kilpailullinen jääkiekko-ottelu puoleen vuoteen. Jääaikaa legendalle siunaantui 13.38 minuuttia, mikä oli vähän enemmän kuin päävalmentaja Glen Gulutzan oli alunperin suunnitellut.

Ensimmäinen tosipeli aikoihin otti luonnollisesti veteraanin voimille.

– Ei tuntunut kovin hyvälle. Mutta osasin odottaa sitä. Olen iloinen, että ensimmäinen ottelu on nyt takana. Toivottavasti seuraavassa ottelussa tuntuu jo paremmalta, Jagr kommentoi nhl.comille.

– Olen kuitenkin jo 45, enkä ole pelannut kuuteen kuukauteen, hän lisäsi.

Edellisen kerran Jagr oli pelannut jääkiekko-ottelun 9. huhtikuuta Florida Panthersin paidassa.

Ottelun jälkeen Jagrille huomautettiin hyväntahtoisesti, että punainen näyttää olevan hänen uusi värinsä. Flames pelaa kotiottelunsa punaisissa paidoissa.

– Kyllä. Kasvoni ovat aivan punaiset, Jagr veisteli.

Jagrin 1914 NHL-pisteeseen ei saatu lisäystä. Kris Versteegin ja Sam Bennettin rinnalla Flamesin kolmosketjussa pelannut Jagr ei laukonut kohti maalia kertaakaan, ja tehotilastoon tuli yksi miinus. Ylivoima-aikaa Jagr sai 2.23 minuutin edestä.

– He molemmat ovat hyviä pelaajia. Nyt on minun tehtäväni saada itsestäni enemmän irti, jotta pystyn auttamaan heitä enemmän, Jagr sanoi.

– Kunhan saan jalkani takaisin, pelimme alkaa näyttää erilaiselta, Jagr uskoi.

Voit katsoa Jagrin mietteet pelin jälkeen tämän jutun yhteydessä olevalta videolta.